Την ανησυχία του γιατί κανένας σχεδιασμός για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Πλατείας Αριστοτέλους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση της
Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως πρόσθεσε, είναι αρνητικό το γεγονός ότι, ενώ τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιο σχέδιο για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον εορταστικό διάκοσμο της Πλατείας Αριστοτέλους. Άλλωστε, το ΕΕΘ όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα αυτό με δωρεές και χορηγίες προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρεί ότι οι εκδηλώσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ευνοούν την κίνηση στην αγορά και βελτιώνουν το πρόσωπο της πόλης.
Να σημειωθεί ότι το περίφημο λευκό καράβι που είχε στηθεί πριν δύο χρόνια στην πλατεία παραμένει, πλέον, μονίμως, μπροστά από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Τα άλλα θέματα
Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι πρόσφυγες κατέκλυσαν την Πλατεία Αριστοτέλους και την αγανάκτηση του γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και άλλες αρμόδιες αρχές δεν σπεύδουν να λύσουν το πρόβλημα. Επίσης, ανησυχία εκφράστηκε και για το θέμα των Αστικών Συγκοινωνιών, οι κινητοποιήσεις στις οποίες «παγώνουν» κάθε κίνηση στην αγορά.
Το ΔΣ χτες ψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και αξιολόγησε θετικά τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΕΕΘ στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Όπως τόνισαν πολλοί σύμβουλοι, οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, καθώς συμπεριέλαβαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, ενώ τις παρακολούθησαν πάνω από 1.200 μέλη του ΕΕΘ, καθώς χρησιμοποιήθηκαν τόσες προσκλήσεις.

#Χριστούγεννα #Στολισμός #ΕΕΘ