Χιλιάδες προϊόντα - μαϊμού (ρούχα, παπούτσια και... καπέλα) βρήκαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος μετά από έφοδο στις εγκαταστάσεις εταιρίας που εμπορεύονταν απομιμητικά προϊόντα.


Από την αστυνομία δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των συλληφθέντων, ούτε το πού βρισκόταν η εταιρία (στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "περιοχή της Βόρειας Ελλάδας" και για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των ενεχόμενων, μεταξύ των οπόίων δύο που θεωρούνται "εγκέφαλοι" του κυκλώματος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτες και τη νομοθεσία για τη ρύθμιση αγοράς προϊόντων).

Η εταιρία λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015. Είχε το δικό της βιοτεχνικό τμήμα όπου κατασκευάζονταν τα απομιμητικά προϊόντα, στα οποία τοποθετούνταν σήματα γνωστών εταιριών, καθώς και τμήματα πωλήσεων (το οποίο δέχονταν παραγγελίες μέσω Ίντερνετ) και αποστολών (με εταιρία κούριερ. Οι εισπράξεις γίνονταν με αντικαταβολλή, για να αποφεύγονται καταγραφές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Το κύκλωμα διέθετε και... ειδικούς κομπιουτεράδες, που έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές!

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε χώρους της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2.062 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης και υπόδησης επώνυμων εταιρειών,
11.645 στάμπες επώνυμων εταιρειών,
145 στάμπες με λογότυπο,
τρεις πρέσες θερμομεταφοράς, εκ των οποίων η μία για καπέλα,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,  έξι κεντρικές μονάδες, πέντε οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή, πέντε πληκτρολόγια και τρία ποντίκια ηλεκτρονικού υπολογιστή,
διάφορα σύνεργα απαραίτητα για την πλαστογράφηση σημάτων και την παραγωγή των απομιμητικών ειδών,
3000 ευρώ,
ημιφορτηγό καθώς και
πλήθος εγγράφων, παραστατικών και χειρόγραφων σημειώσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων, η ζημία που υπέστησαν οι νόμιμες εταιρείες υπερβαίνει τις 286.730 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα (24-10-2018) στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο.