[Εκλογές][bsummary]

Έφυγαν πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία ΑριστοτέλουςΕπιχείρηση απομάκρυνσης των 70 περίπου προσφύγων  από την πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το ΑΤ Λευκού Πύργου πραγματοποιήθηκε με το που ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.


Στο σημείο βρέθηκαν ο ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας, προϊστάμενος διεύθυνσης αλλοδαπών, ο Νίκος Ράγκος συντονιστής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελλόπουλος. Φυσικά συγκεντρώθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ωστόσο οι περισσότεροι αρνούνταν να αποχωρήσουν, λέγοντας πως στο camp των Διαβατών υπάρχουν καθημερινά αντιμαχίες και δεν θέλουν να επιστρέψουν εκεί, ζητώντας να τους δοθούν τα έγγραφα που ζητούν για να μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα.


Τελικά πείστηκαν όταν ο κ. Ράγκος ενημέρωσε ότι διαμορφώθηκε ο χώρος του εντευκτηρίου στα Διαβατά με κρεβάτια και ντουζιέρες. Υποσχέθηκε ότι θα πάρουν τα απαιτούμενα έγγραφα μέσα σε 3-4 μέρες και πως σ αυτό το χρονικό διάστημα θα φυλάσσονται από την αστυνομία. Επισήμανε ότι πείστηκαν εύκολα απλώς έπρεπε να διευκρινιστεί  τι τους προσφέρεται από την ελληνική πολιτεία.

Λίγο μετά τις 4 μ.μ. οι πρώτοι πρόσφυγες -κυρίως οικογένειες- επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία κι αποχώρησαν. 

Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να σαρώσουν το σημείο μετά την αποχώρηση των προσφύγων, ενώ κάποια μέλη ΜΚΟ προέτρεψαν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μαζέψουν τα σκουπίδια που υπήρχαν στα παρτέρια.

#Πρόσφυγες #Μετανάστες #Πλατεία_Αριστοτέλους

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]