Ο Σπύρος Βούγιας έχει περπατήσει χιλιόμετρα στην πολιτική. Από νεαρή ηλικία είχε ιδρύσει το δικό του κόμμα, με ομάδα φίλων του: Το ΔΣΚΝ (Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα Νεολαίας), το οποίο είχε το παρατσούκλι... Δυσκίνητοι, που
προέκυπτε από τα αρκτικόλεξα. Δεν θα άφηνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Σήμερα επανήλθε στον τομέα Δήμος Θεσσαλονίκης. Είχε επιχειρήσει και παλιότερα, χωρίς επιτυχία -για πολλούς και διάφορους λόγους. Σήμερα έχοντας στο πλευρό του τον δημοτικό σύμβουλο Πυλαίας Χορτιάτη Ν. Νυφούδη, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι αρχίζει τον αγώνα για το Δήμο Θεσσαλονίκης.



Το όνομα της κίνησης δεν ανακοινώθηκε. Το πρώτο logo που κυκλοφορεί έχει το moto "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη", για να παίξει λίγο με το χρώμα, το μουντό της... ερωτικής πόλης, την πολυσυλλεκτικότητά της. Δεν ανακοινώθηκε ούτε το ποιος θα ΄ναι επικεφαλής: Ο κ. Βούγιας, ή ο κ. Νυφούδης; Θα φανεί, μέσα στις επόμενες ημέρες. Ούτε άλλα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς ήταν εμφανής ο σκοπός να καλυφθεί ο χώρος της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη, άρα, η όλη κίνηση θα μείνει, για λίγο, στην αναμονή, όσον αφορά τους συντελεστές της, έως ότου ο νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δώσει το... πράσινο φως για εξελίξεις, εντός κι εκτός της δημοτικής του ομάδας.

Το συμπλήρωμα του κενού της Πρωτοβουλίας φάνηκε κι όταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στα δημοτικά δρώμενα από το 1998 μέχρι σήμερα κάνοντας γνωστό ότι θα προχωρήσουν στις εκλογές μαζί με τον Νίκο Νυφούδη. Την ώρα εκείνη "έπαιζαν" στην οθόνη πίσω τους οι φωτογραφίες από την αρχική συνύπαρξη Βούγια - Μπουτάρη.



"Εμείς οι παλαιότεροι λέμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω ή στο πλάι και να έρθουν στο προσκήνιο οι νέοι" ανέφερε ο Σπύρος Βούγιας κάνοντας λόγο για σύνθεση ιδεών. 



"Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ξεκινάμε με τον Σπύρο Βούγια έναν πολύ ωραίο αγώνα για την πόλη" ανέφερε από τη μεριά του ο Νίκος Νυφούδης. 

"Η συνεργασία είναι η ομπρέλα της προσπάθειας. Δεν είναι φυτευτή από κανένα κόμμα. Θέλουμε να συνθέσουμε όσους μπορούν να πάνε την πόλη μπροστά. Να αφήσουμε το παρελθόν πίσω" συμπλήρωσε.

Μετά τη συνέντευξη κυκλοφόρησε το νέο "μότο" της κίνησης: "Σύνθεση Ιδεών".