Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκο Λουφάκη (και προσωπική της επιλογή) είχε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προοπτικές, ώστε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας να αποτελέσει στη  μεταμνημονιακή εποχή το όχημα εκείνο, που θα αξιοποιήσει το δυναμικό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδος ώστε η ευρύτερη περιοχή να μετασχηματιστεί σε πυρήνα παραγωγής και αξιοποίησης νέας γνώσης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Όπως τόνισε η Υφυπουργός, στόχος είναι,  η ΑΖΚ να συνενώσει και να υποστηρίξει απόλυτα όλες τις προσπάθειες καινοτομικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν και αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, να προσελκύσει επενδύσεις, να εξάγει καινοτομία, και να υποστηρίξει τους ερευνητές και τους νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους.
Η  Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΥΜΑΘ προς την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τη νέα διοίκηση εκτιμώντας πως την επόμενη μέρα η ΑΖΚ θα έχει καταφέρει να φέρει ένα μετρήσιμο αντίκτυπο από τις δράσεις της, στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής.
Ο νέος πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, χαρακτήρισε τιμητική την θέση την οποία ανέλαβε και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η καινοτομία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης.  Είπε ακόμη, ότι η Θεσσαλονίκη έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και ερευνητικά ιδρύματα που παράγουν τεχνολογία και καινοτομία και χρειάζεται να βρεθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να στηριχθούν οι αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλλονται. 
Είναι γεγονός ότι η κ. Νοτοπούλου ξάφνιασε πολλούς με την επιλογή του κ. Λουφάκη για την προεδρεία της Ζώνης Καινοτομίας, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒΕ μόνον κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.