Όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης θα είναι ο νυν δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.


Από το πρωί το ένα δημοσίευμα διαδέχεται το άλλο, με πηγή πληροφοριών την... Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.salonicanews.com, ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης δεν είναι επιλογή της τελευταίας στιγμής. Υπήρχε, από την αρχή, η επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είχε βολιδοσκοπηθεί η περίπτωση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη. Ο ίδιος, όμως, αρχικά δεν είχε δείξει ιδιαίτερη προθυμία να... κατέβει από το Πανόραμα στον κεντρικό δήμο. Φαίνεται, όμως, ότι οι αιτιάσεις του κάμφθηκαν.

Βέβαια, είχε ακουστεί και το όνομα του Λάζαρου Κυρίζογλου, προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Όμως, όπως λέει και γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, "για να γίνει κάποιος υποψήφιος δήμαρχος, πρέπει να το θέλει". Κι ως τώρα, "όχι" με διάφορους τρόπους, έχουν πει οι Θόδωρος Ζαγοράκης, Έλενα Ράπτη και Μαρία Σπυράκη.

Πάντως, αυτήν τη στιγμή, στελέχη της Κεντροδεξιάς που δήλωσαν, επισήμως, ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης είναι οι (κατά σειράν... εμφανίσεως) Χάρης Αηδονόπουλος, Β. Μωυσίδης, Μάκης Κυριζίδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Παναγιώτης Ψωμιάδης.