Σοκ από την επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ ΟμονοίαςΑναβρασμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση ομάδας 30 κουκουλοφόρων που πέταξαν δεκάδες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και στη κλούβα με άντρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν από έξω. 


Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημίες σε οχήματα και κοντινά καταστήματα. 

Ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας που βρέθηκε στο σημείο της επίθεση κάνει λόγο για μια επίθεση που κράτησε 3 με 4 λεπτά. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μουλέζας ανέφερε: «Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικείμενα αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν γιατί ήταν σαστισμένοι ενώ οι δράστες έφυγαν πάλι προς την Γ’ Σεπτεμβρίου.

Συνδικαλιστές ΕΛΑΣ: Ήθελαν νεκρό αστυνομικό

«Αδίστακτους δολοφόνους» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τους αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στο ΑΤ Ομόνοιας.

Ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, κατηγόρησε τόσο την ηγεσία της αστυνομίας όσο και την κυβέρνηση πως δεν θέλουν να συλλάβουν τους αντιεξουσιαστές. «Και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται» είπε.

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες πίσω μας ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό. Και το ΑΤ Ομονοίας βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που δεν έχει διάθεση η ηγεσία και η Πολιτεία να τους συλλάβει. Και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα, ο κ. Τόσκας κατήργησε την ομάδα Δέλτα. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας» τόνισε ο ίδιος.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς αστυνομικών, λέγοντας πως «όσοι τραυματίστηκαν είναι ελαφρά, περισσότερο ο ένας, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 και του ευχόμαστε περαστικά».

Σχόλια