Αποφασισμένος να το τραβήξει στα άκρα εμφανίστηκε ο Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και, από σήμερα, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


«Είναι προσωπική μου απόφαση, δεν την αλλάζω με τίποτα», ξεκαθάρισε σε συνέντευξη τύπου. Στη δε ερώτηση του τι θα κάνει αν τον διαγράψουν, απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση είπε ότι πήρε την απόφαση να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης "διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, τη συνεχή αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης, τις έντονες και πολλαπλές ανάγκες των πολιτών της, αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου αναθέσατε επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης σας στην Ελληνική Βουλή".




Είπε πως θέλει μια ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη και για να το πετύχει αυτό θα στηριχθεί  στα "εργαλεία" της πόλης (αεροδρόμιο, λιμάνι, Πανεπιστήμια, Hellexpo, επιμελητήρια, η γεωγραφική θέση της πόλης) και το ανθρώπινο δυναμικό της. Στόχοι του η βελτίωση της καθημερινότητας (ανάπτυξη τεχνολογίας, βελτίωση συγκοινωνιών, απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης) . Και τόνισε: "Υπάρχουν οι στόχοι, υπάρχει το σχέδιο".

Τέλος έκανε κάλεσμα... υποψηφίων δημάρχων, λέγοντας: " Σας καλώ όλες και όλους μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους".




Ο κ. Ορφανός είναι ο έκτος υποψήφιος που προέρχεται από την κεντροαριστερά κι έχει δηλώσει, επίσημα, ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος (ως τώρα είχαν δηλώσει υποψηφιότητα οι Χάρης Αηδονόπουλος, Μ. Μωυσίδης, Μάκης Κυριζίδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας,  Π. Ψωμιάδης). Οι πληροφορίες θέλουν ως επιθυμία του Μητσοτάκη την κάθοδο του νυν δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγν. Καϊτετίδη στον κεντρικό δήμο. Άλλες πληροφορίες θέλουν να... ζεσταίνονται για να ανακοινώσουν υποψηφιότητα άλλοι τέσσερις.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η ανακοίνωση στήριξης, από τη Νέα Δημοκρατία, άλλου (ή αλλης) υποψηφίου για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Ορφανού.