Μετέτρεψε το -υποτιθέμενο- ντέρμπι σε περίπατο ο ΠΑΟΚ και με τελικό σκορ 81-56 ξαναγύρισε στις νίκες.


Ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά από την πρώτη κιόλας περίοδο και έφτασε με άνεση στη νίκη, παίρνοντας, μάλιστα, σημαντική διαφορά, η οποία μπορεί στο τέλος της σεζόν να φανεί χρήσιμη.

Μετά το παιχνίδι, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είναι μια νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ απέναντι σε έναν αντίπαλο που η αξία του είναι πλέον αναγνωρισμένη. (...) Αυτό που καταφέραμε αρχικά είναι να περιορίσουμε τους χώρους στον αιφνιδιασμό, γιατί ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Καταφέραμε επίσης να μειώσουμε την επίδοσή τους στα επιθετικά ριμπάουντ. (...) Όταν αντιληφθήκαμε λίγο καλύτερα την άμυνα προσαρμογής που προσπάθησε να παίξει ο Προμηθέας για να μας χαλάσει τον ρυθμό, βρήκαμε λύσεις για να ανοίξουμε το σκορ, βάλαμε κάποια σουτ που μας έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο και ανοίξαμε τη διαφορά. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και σήμερα. Είχα δηλώσει την Τρίτη ότι είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια παρά την ήττα από την Bonn. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε ενεργειακά. Κάθε φορά που φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο, είτε θα κερδίζουμε, είτε θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί».

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 40-28, 57-42, 81-56

ΠΑΟΚ: Moreira 5, Χρυσικόπουλος 16 (3), Σχίζας 2, Κόνιαρης 2, Αθηναίου 14 (4), Tepic, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 10 (2), Hatcher 15 (2), Garrett 4, Goss 7 (1)

Προμηθέας: Hall, Lypovyy, Γκίκας 2, Τσαϊρέλης 12, Γερομιχαλός 2, Κασελάκης 3 (1), Σαλούστρος 3, Meier 3, Brown 20 (4), Ellis 7, Parks 4, Μαντζούκας