aerodromio_egkainia_20180919_114945

Την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τί εννοούν υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει, ακόμη κι αν αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο Π. Καμμένος ζήτησε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στην τηλεοπτική εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είναι εντυπωσιακό», ανέφερε, «ότι ο κ. Τζανακόπουλος πριν λίγους μήνες και ο Πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες δήλωσαν με βεβαιότητα, μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει, τη στιγμή που ο κ. Καμμένος λέει ότι θα άρει την εμπιστοσύνη του.  Υποστηρίζουν ότι έχουν «έτοιμους» βουλευτές για νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Και αυτά συμβαίνουν, ενώ όλα τα κόμματα λένε ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Επομένως φαίνεται ότι προετοιμάζουν αποστασία. Η κυβέρνηση λοιπόν φαίνεται να ομολογεί ότι προετοιμάζει αποστασία. Και πρέπει να το εξηγήσει αυτό».

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στα Σκόπια υπογράμμισε ότι «δημιουργεί νέα δεδομένα αλλά η κυβέρνηση έχει καθορίσει με τη ίδια τη συμφωνία τα επόμενα βήματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση: δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία ούτε ως Αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το χρηματοπιστωτικό «μαξιλάρι» ασφαλείας, σημείωσε: «Αυτό υπάρχει για να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών. Η κρίση στις τραπεζικές μετοχές των τελευταίων ημερών έδειξε τον πανικό της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι έγινε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η εσπευσμένη κυβερνητική διαρροή για δημιουργία badbank, είναι ομολογία πανικού της κυβέρνησης και, παράλληλα, ομολογία ότι δεν έχει κάνει όσα χρειάζονται για τη θωράκιση της οικονομίας».

Τέλος σε ερώτηση για το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι συνδέει την ανανέωση και την παράδοση και με αυτό η παράταξη σηματοδοτεί ότι κάνει το επόμενο βήμα.


#Καλαφάτης #Σκόπια #Συμφωνία_των_Πρεσπών #Αποστασία