Χειρότερη διαιτησία, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τη μεγάλη φάση, δε θα μπορούσαμε να δούμε. Κι όμως,  Τάσης, Μωυσιάδης και Κρέτσιμος απέδειξαν στο χορτάρι ότι χρειάζονται, επειγόντως, μαθήματα, ειδικά για το πότε ένας παίκτης είναι οφσάιντ!


Θα μου πείτε, μετά από νίκη 2-0 γκρινιάζεις για τη διαιτησία; Ναι, γιατί με τέτοιες εμφανίσεις οι Έλληνες διαιτητές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν, πιο σύντομη, την εισαγωγή ξένων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας!

Δυο φορές κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ο ΠΑΟΚ, σε επιθέσεις του Πρίγιοβιτς και του Βιερίνια. Μία φορά κόπηκε κανονική επίθεση του Ατρόμητου με τον Μάντζιο, που έφυγε, επίσης, από κανονική θέση, με δύο αμυντικούς να τον προλαβαίνουν, αφού χαλάρωσε στην τελική προσπάθεια. Δυο καθαρά κόρνερ υποδείχτηκαν ως... άουτ και μια φάση που, ή έγινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ ή η μπάλα κατέληξε άουτ υπέρ του Απόλλωνα, υποδείχτηκε ως... κόρνερ! 

Η μπάλα χάθηκε από το διαιτητικό τρίο ακόμη και στα φάουλ! Έμειναν ατιμώρητα φάουλ για κίτρινη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο διαιτητής έβαζε, με περίσια ευκολία, το χέρι στο τσεπάκι. Έδειξε έξι κίτρινες σε πανεύκολο παιχνίδι χωρίς οι παίκτες να ΄χουν καμία διάθεση να κλωτσοπατηθούν!

Αν κάνεις τόσα λάθη σε έναν αγώνα που καθάρισε από το 16', όταν ο Μαουρίτσιο , μετά από συρτό κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά, με, επίσης, συρτό πλασέ από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0, τότε τι θα σφυρίξεις σε ματς που θα πέφτουν κορμιά;

Με τούτα και μ' εκείνα και με δεκάδες φάουλ που έδινε ο διαιτητής με κάθε... φύσημα του ανέμου, φθάσαμε στο 89' για να μπει δεύτερο γκολ σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα, αλλά δεν είχαν ευκαιρία στην επίθεση. Σε κεφαλιά του Κρέσπο ο Γκαρός έβαλε το κεφάλι του για να διώξει κι έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Χουάντερσον! Γκολάρα και 2-0!

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στη νίκη, είχε ευκαιρίες (όχι, πάντως, κραυγαλέες) απέναντι σε μία ομάδα που, ακόμη κι όταν έχανε με 1-0 κι έμεναν 10 λεπτά αγώνα, πρώτα κοιτούσε πίσω και μετά μπροστά. Μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων μια καρφωτή κεφαλιά του Μάντζιου που έστειλε την μπάλα άουτ, από τα δύο μέτρα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΤούμπαςΓκολ: 16' Μαουρίσιο, 90' Κρέσπο / -Δοκάρια: - / -

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης Βοηθοί: Θεόφιλος Μωυσιάδης, Γεώργιος Κρέτσιμος 4ος: Βασίλειος Φωτιάς

Κίτρινες: 24' Μαουρίσιο, 78' Μπίσεσβαρ, 92' Βιεϊρίια / 36' Κοντοές, 43' Μπεντινέλι, 87' Γκίνο

Κόκκινες - / -

Οι συνθέσεις


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Ζαμπά (72' Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87' Λημνιός), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (80' Ακπόμ).
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Τζανετόουλος, Βαφέας, Κοντοές, Στάθης, Ναδάλες (68' Σικαμπάλα), Κονέ, Μάντζιος, Μπεντινέλι (58' Κίνο), Ντούρσο, Τριάδης (86' Γκαρός).