Βολές εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την κόντρα του προέδρου των ΑΝΕΛ
με την εφημερίδα των Συντακτών.

«Για όσους ακόμα δεν θέλουν να καταλάβουν, έχω να τους πω ότι Τσίπρας – Καμμένος πάνε πακέτο και ως πακέτο θα πάνε μαζί μέχρι τέλους στον πάτο και σε αξιοθρήνητη πολιτική κατάρρευση» τονίζει σε ανακοίνωση ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Συνιστά παρωδία για γέλια και για κλάματα τόσο το περιεχόμενο όσο και το είδος της κριτικής που επιχειρούν να ασκήσουν στον Πάνο Καμμένο πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις στήλες της ΕΦ.ΣΥΝ. αλλά και το είδος της επίθεσης της ίδιας της EΦ.ΣΥΝ. στον Υπουργό Άμυνας» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παναγιώτης Λαφαζάνη έχει ως εξής:

«Για όσους ακόμα δεν θέλουν να καταλάβουν, έχω να τους πω ότι Τσίπρας – Καμμένος πάνε πακέτο και ως πακέτο θα πάνε μαζί μέχρι τέλους στον πάτο και σε αξιοθρήνητη πολιτική κατάρρευση.

Συνιστά παρωδία για γέλια και για κλάματα τόσο το περιεχόμενο όσο και το είδος της κριτικής που επιχειρούν να ασκήσουν στον Πάνο Καμμένο πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις στήλες της ΕΦ.ΣΥΝ. αλλά και το είδος της επίθεσης της ίδιας της EΦ.ΣΥΝ. στον Υπουργό Άμυνας.

Όλοι αυτοί, φτυστοί στρουθοκάμηλοι, καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν πως την στρατηγική μετατροπής της χώρας σε πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο και σε απέραντο διαθέσιμο, προς πάσαν χρήση, στρατιωτικό οικόπεδο των ΗΠΑ διαμόρφωσε και υλοποιεί, με μεγαλύτερη ζέση και από τις επιθυμίες των ίδιων των ΗΠΑ, ο Αλ. Τσίπρας και όλη ηγετική παρέα του Μαξίμου.

Ο Πάνος Καμμένος, με τα όσα είπε στην Ουάσιγκτον, υπήρξε απλώς ο αμετροεπής λαγός, που έβγαλε φόρα παρτίδα όσα υπογείως και στην πράξη υλοποιεί εθελόδουλα και πρόθυμα ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών και τα νέα «αμερικανάκια» που κατοικοεδρεύουν στου Μαξίμου και σε ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσώπευε ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό και αντιϊμπεριαλιστικό ρεύμα μέσα στο λαό, τώρα το Μαξίμου και ο κυβερνητικός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ πάνε ματαίως να στηριχθούν σε ένα οργιώδες και καταστρεπτικό δίκτυο πελατειακών σχέσεων στην κοινωνία και στην οικονομία και κυρίως να στηριχθούν από την αμερικανο-γερμανοκρατία στον τόπο, στην οποία προσφέρουν αφοσίωση και κυριολεκτικά γη και ύδωρ, με θυσία των πιο μύχιων εθνικών μας συμφερόντων και εκθέτοντας σε κινδύνους και περιπέτειες την χώρα μας.

Εξίσου τραγικό, όμως, είναι το γεγονός ότι η ΝΔ, η οποία φέρεται ως, δήθεν, διάδοχη κυβερνητική απάντηση στην χώρα, μαζί με όλες τις παραφυάδες του συστήματος και τις ακροδεξιές αποφύσεις του, όχι μόνο δεν αντιδρούν και δεν αμφισβητούν το καθεστώς της πιο ακραίας αμερικανοκρατίας και Γερμανοευρωκρατίας που γνώρισε ποτέ η χώρα αλλά και το αποδέχονται πλήρως και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν, 
τονίζοντας την αντίφαση όσων παλαιότερα διακήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων που, χωρίς αναστολές, πράττει σήμερα.

Αυτές τις ώρες που η Ελλάδα βρίσκεται με την «θηλιά στο λαιμό» τόσο από εθνική όσο και από οικονομικοκοινωνική σκοπιά, ο τόπος χρειάζεται όσο ποτέ μια μεγάλη και ριζοσπαστική αφύπνιση της κοινωνίας, αναζωογόνηση των κοινωνικών αγώνων και μια δυναμική και επί της ουσίας εναλλακτική αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή με στόχο την άμεση δημοκρατική ανατροπή στην χώρα.

Αυτούς τους στόχους αντιπροσωπεύει και μπορεί να εκφράσει σήμερα μόνο η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) με την ενωτική της πρόταση στον ριζοσπαστικό αντισυστημικό χώρο και το εναλλακτικό της πρόγραμμα για μια βαθιά δημοκρατία, για την εθνική ανεξαρτησία, για την ανασυγκρότηση, τον προοδευτικό οικονομικοκοινωνικό μετασχηματισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο μας.»