Άλλος ένας διακινητής παράτυπων μεταναστών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από σύντομη καταδίωξη.


Πρόκειται για 32χρονο αλλοδαπό που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπή, αντίσταση, απείθεια και συμμορία. 

Ο 32χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε σήμερα (24-10-2018) το πρωί, να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο γεμάτο επιβάτες, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά αυτός πάτησε το γκάζι.

Ακολούθησε καταδίωξη. Το όχημα του 32χρονου μπλοκαρίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης. Εκείνος παράτησε αυτοκίνητο και μετανάστες και προσπάθησε να διαφύγει. Πάλεψε με τους αστυνομικούς που τον κυνήγησαν, αλλά αυτοί κατάφεραν να τον συλλάβουν. 

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι είχε βάλει στο Ι.Χ. επτά αλλοδαπούς χωρίς έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Τους είχε παραλάβει από τον Έβρο και τους οδηγούσε στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας την ανάλογη "ταρίφα". 

Σημειώνεται ότι, το όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος είχε κλαπεί στις 15-10-2018 από περιοχή της ανατολικής Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.