Η σκέψη υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και τελικά μετουσιώθηκε σε αίτημα. Ο λόγος για τον Ατρόμητο και τις «φωνές» που υπήρχαν εντός και εκτός ομάδας για το αν πρέπει να ακολουθήσει και αυτός το αίτημα άλλων ΠΑΕ με ίδιους στόχους (π.χ. Άρης) για ξένους διαιτητές για τα παιχνίδια με τους «μεγάλους».

Τελικά, όντως αυτό συνέβη και οι Περιστεριώτες προχώρησαν την επιθυμία τους σε επίσημη μορφή ζητώντας ξένους διαιτητές για τα ματς με τον ΠΑΟΚ (9η αγωνιστική), ΑΕΚ (10η αγωνιστική), Ολυμπιακό (11η αγωνιστική) και Παναθηναϊκό (14η αγωνιστική).

Όπως προκύπτει από πηγές εντός Περιστεριωτών, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη σε όλη την έννοια του «Έλληνα διαιτητή», ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διεξάγεται με ίδιους όρους και ειδικά με ομάδες που έχουν ανάλογους στόχους και από τη στιγμή που φαίνεται ότι και πάλι θα διεκδικήσουν θέση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, θέλουν να τηρηθεί η ισονομία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει επίσης ζητήσει ξένο διαιτητή για το ματς του Περιστερίου και πλέον το μπαλάκι περνά στον Μέλο Περέιρα.