Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, παρατείνεται έως την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα αναπηρικά αμαξίδια (ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα) καθώς και για τα ορθοπεδικά βοηθήματα (πατερίτσες, περιπατητήρες, κ.ά.) που θα παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε δημότες με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για μια ακόμη κοινωνική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στα άτομα με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες, με στόχο την άρση της κοινωνικής απομόνωσης, την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα προκειμένου να ανταπεξέλθουν χρονικά στις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι δημότες μας, αποφασίσαμε να δώσουμε μια μικρή παράταση στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας από την σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία του δήμου μας" δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Οι αιτήσεις των ωφελούμενων για τη δωρεάν παραχώρηση τόσο των αναπηρικών αμαξιδίων (ηλεκτροκίνητων και χειροκίνητων) όσο και για τα βοηθητικά ορθοπεδικά είδη γίνονται δεκτές στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην οδό Μαβίλη & Πυθαγόρα (Τέρμα λεωφορείων γραμμής 20, περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου), τηλέφωνο: 2310 558505.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΙΔΙΩΝ

Αίτηση στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας
 και Νέας Γενιάς του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Γνωμάτευση από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός τηλεφωνίας ή ενέργειας ή ύδρευσης)
Οικονομικά στοιχεία (εκκαθαριστικό σημ. τελευταίας τριετίας, περιουσιακά στοιχεία- Ε9 )
Για τους αιτούντες ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν στην κυριότητά τους άλλο ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο
Απλή έγγραφη υπόδειξη υπευθύνου για επικοινωνία σε περίπτωση αδυναμίας του ιδίου


#Αναπηρικά Αμαξίδια,#Δωρεάν