22 έλεγχοι σε ζώα συντροφιάς έβγαλαν... 22 παραβάσεις!Ακούγεται απίστευτο, όμως, είναι αληθινό, αφού ανακοινώθηκε επίσημα από την Αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη.


Με πρωτοβουλία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν χθες (11-10-2018) έλεγχοι σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Τι βρήκε ο έλεγχος; Να το διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου:

"Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν (22) έλεγχοι και δόθηκε σε άπαντες τους ελεγχόμενους ιδιοκτήτες των ζώων προθεσμία τριών ημερών προκειμένου να προσκομίσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία τα σχετικά έγγραφα προς αποφυγή νομίμων κυρώσεων"!

Για όποιον ξέρει να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές -και γνωρίζει έστω κι ελάχιστα τους ισχύοντες νόμους για τα pet- αυτό σημαίνει ότι... ουδείς από τους ελεγχόμενους δεν είχε φροντίσει να "τσιπάρει" το ζωάκι του και να το δηλώσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως οφείλει!

Ήταν μια πρώτη επισήμανση, από πλευράς των αρχών και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι έλεγχοι, οι οποίοι, όμως, θα καταλήξουν σε επιβολή προστίμων...

#Αδέσποτα #Ζώα_Συντροφιάς

Σχόλια