Συγκλονίζει η πολύνεκρη τραγωδία στην άσφαλτο με 11 παράτυπους μετανάστες που απανθρακώθηκαν ζωντανοί έξω από τη Σαρακήνα Καβάλας.


Το φοβερό δυστύχημα συνέβη στις 05:00 τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα, μετά από σφοδρή σύγκρουση από την οποία δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 11 ανθρώπων.




Όπως διαπιστώνεται από την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο Ι.Χ. που έγινε παρανάλωμα του πυρός επέβαιναν παράτυποι μετανάστες και οδηγούσε διακινητής. Ο οδηγός δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και, τελικά, είχαμε την τραγική κατάληξη να συγκρουστεί με φορτηγό, να αρπάξουν φωτιά τα δύο οχήματα και το Ι.Χ. να μετατραπεί σε φλεγόμενο φέρετρο για 11 ανθρώπους...

Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, την τελευταία στιγμή κατάφερε να εγκαταλείψει το όχημα και σώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα.




Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι το Ι.Χ. έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Πλέον, για τον εντοπισμό της ταυτότητας των νεκρών απαιτείται συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).

Η Ανακοίνωση της τροχαίας



Από την αστυνομία ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σήμερα (13-10-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέκρουσε μετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Δυνάμεις της Πυροσβεστική υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος ημεδαπός) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος.
Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.