Μαθήματα δημοσιογραφίας παρέδωσε, σήμερα, στην ανταποκρίτρια του Star στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Φλώρου.
Ο κ. Πολάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό για τα εγκαίνια της 4ης και 5ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (είναι η 13η στη Θεσσαλονίκη).

Ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι το νέο αυτό μοντέλο αναπτύσσεται στη χώρα προφανώς με δυσκολίες με τη μεγαλύτερη τη μείωση της δεξαμενής οικογενειακών ιατρών λόγω της ιατρικής μετανάστευσης στα χρόνια της κρίσης. «Δίνουμε ένα σήμα ότι υπάρχει προοπτική στον τόπο και ότι το νέο σύστημα δίνει ευκαιρίες και προοπτικές απασχόλησης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ήδη λειτουργούν δεκατρείς τοπικές μονάδες υγείας σε λειτουργία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, πέντε στην ανατολική πλευρά της πόλης και οκτώ στη δυτική πλευρά. «Το νέο αυτό μοντέλο πρωτοβάθμιας φροντίδας αναπτύσσεται σε όλη την χώρα προφανώς με δυσκολίες και καθυστερήσεις που κυρίως οφείλονται στο ότι έχει μειωθεί δυστυχώς παρά πολύ η διαθέσιμη δεξαμενή οικογενειακών γιατρών στη χώρα λόγω του brain drain. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε το σήμα στους νέους γιατρούς της χώρας οτι υπάρχει αξιοπρεπής επαγγελματική και επιστημονική προοπτική στη χώρα τους», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

H κουβέντα στον Φλώρο

Η κουβέντα πήγε και στην υπόθεση Φλώρου κι ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι τα αντανακλαστικά του συστήματος δούλεψαν πολύ καλά μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη. «Θα γίνει μια σοβαρή διερεύνηση για το πως στήθηκε η πλαστή γνωμοδότηση και θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι εκμεταλλευόμενη την οικονομική τους θέση να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση που δεν δικαιούνται», είπε χαρακτηριστικά.

Διαφορετικός ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης από τον κ. Πολάκη. Δήλωσε ότι αυτό που έγινε ήταν πρόκληση για τη χώρα και την κυβέρνηση. «Ένας απατεώνας μαζί με άλλους καταχράστηκε 250 εκατομμύρια, φαίνεται τώρα ότι ο ανιψιός του Μητσοτάκη ήταν ο δικηγόρος που τους έστριβε τις off shore.




Η δημοσιογράφος του Star του επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος ήταν και μάρτυρας κατηγορίας κι εκέινος απάντησε: «Αν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη κάνεις και το μάρτυρα κατηγορίας». Όταν η ίδια δημοσιογράφος είπε ότι κατάθεσε και μηνύσεις, ο κ. Πολάκης αντί να απαντήσει, τη ρώτησε: «Είστε συνήγορος υπεράσπισης του ανιψιού του Μητσοτάκη»;

Κλείνοντας ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι θα ερευνηθούν όλα με... fast track ΕΔΕ.