[Εκλογές][bsummary]

Το Internet θα χωριστεί στα δύο έως το 2028

Στην πρόβλεψη ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να συνυπάρχουν δύο ξεχωριστά Διαδίκτυα προχώρησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και πρόεδρος της μητρικής της εταιρείας, Alphabet, Έρικ Σμιντ, τονίζοντας πως το ένα θα ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο Σμιντ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο ερωτήθηκε για τις πιθανότητες διαχωρισμού του Διαδικτύου, μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο δεν είναι ένας διαχωρισμός του internet, αλλά μια διακλάδωση σε ένα κινεζικό Διαδίκτυο και ένα μη κινεζικό Διαδίκτυο με επικεφαλής την Αμερική. Το κινεζικό Διαδίκτυο αποτελεί ένα τεράστιο μερίδιο από το ΑΕΠ της Κίνας, όπως ισχύει και για το αμερικανικό Διαδίκτυο, οπότε αυτές οι δύο ψηφιακές υπερδυνάμεις είναι εκείνες που αναμένεται να κυριαρχήσουν», σημείωσε ο Σμιντ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]