Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η επίσκεψη της Ολγας Κεφαλογιάννη στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ, ήταν η πρώτη προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΠΑΟΚ.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Βεβαίως ο ΑΣ απέστειλε προσκλήσεις προς όλα τα κόμματα, για να ενημερωθούν για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο, οπότε δεν αποκρυπτογραφείτε η επίσκεψη της. Όμως κάθε τι έχει δυο όψεις και δυο πλευρές ανάγνωσης.

Η αλήθεια είναι ότι με την άφιξη της στα γραφεία της Μικράς Ασίας, η κ. Κεφαλογιάννη εμφανίστηκε κάπως αμήχανη, αλλά η στάση του Θανάση Κατσαρη και των συνεργατών του, που την υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα, έσπασε τον πάγο. Βέβαια η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι η Υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας , οπότε λογική η επίσκεψη της, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που η ίδια δεν έχει εμπλακεί σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με τον ΠΑΟΚ και κυρίως με τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η Κρητικιά πρώην υπουργός, φωτογραφήθηκε στο σήμα του ΠΑΟΚ, ενώ οι συζητήσεις της με τους ανθρώπους του ΔΣ του ΑΣ ήταν εγκάρδιες.

Ακόμη και στις δηλώσεις της στους εκπροσώπους του τύπου η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, επανέλαβε δυο φορές φορές πώς: «η ελληνική πολιτεία δε χαρίζει, αλλά οφείλει να στηρίζει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των γηπεδικών εγκαταστάσεων» ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την ανέγερση νέου γηπέδου. Τόνισε δε ότι θεωρεί αυτονόητο η πολιτεία να σταθεί δίπλα σε ένα ιστορικό Σωματείο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει όσο πιο σύντομα το θέμα στη Βουλή, χωρίς καμία ασάφεια.”

Βέβαια η κ. Κεφαλογιάννη όταν ρωτήθηκε για την τρικυμία στις σχέσεις Σαββίδη- Μητσοτάκη ( μέχρι εξώδικο είχε στείλει ο Ιβάν Σαββιδης για τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!) απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας χαρακτηριστικά, πως οι δημοσιογράφοι μπορούν να ρωτήσουν τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα είναι στην Θεσσαλονίκη τις επόμερες ημέρες.

Σε όλο αυτό προσθέστε και το γεγονός πως η επίσκεψη γίνεται 243 ώρες πριν την άφιξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Θεσσαλονίκη. Όλα έχουν την δική τους αξία και την δικά τους ανάλυση. Επί προσωπικού πιστεύω πώς η Νέα Δημοκρατία κέρδισε από την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Και επικοινωνιακά και επί της ουσίας. Και αυτό πιστώνεται στην κ. Κεφαλογιαννη.

Για την ιστορία να αναφέρω πως την κα. Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ κ. Αθανάσιος Κατσαρής, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Άκης Μπεκιάρης, ενώ στη συζήτηση παρίστατο, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο νομικός κ. Χρήστος Παπαθωμάς, ο οποίος μίλησε για τα τεχνικά κομμάτια του έργου της νέας Τούμπας.