Ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν θα είναι στο βολάν της Ferrari τη νέα περίοδο, καθώς «μετακόμισε» για τα επόμενα δύο χρόνια στη Sauber. Τη θέση του στην ιταλική ομάδα πήρε ο Γάλλος Σαρλ Λεκλέρκ. Οι περισσότεροι οδηγοί της νέας περιόδου (2019) έχουν ανακοινωθεί από τις ομάδες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, εκτός από λίγες εξαιρέσεις.
Έτσι, η Mercedes θα έχει στα τιμόνια των μονοθέσιών της τους Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία) και Βαλτέρι Μπότας (Φινλανδία). Η Ferrari τους Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία), Σαρλ Λεκλέρκ (Γαλλία), η Red Bull θα πορευτεί με τους Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία), Πιέρ Γκασλί (Γαλλία) και η Renault με Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία) και Ντανιέλ Ρικιάρντο (Αυστραλία).

Η McLaren με Κάρλος Σάινθ (Ισπανία), Λάντο Νόρις (Βρετανία), η Force India με Σέρχιο Πέρεθ (Μεξικό), Λανς Στρολ (Καναδάς) και η Sauber με τον Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία), ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί ο δεύτερος πιλότος της.

Αντίθετα, οι ομάδες των Haas, Toro Rosso και Williams ακόμη δεν έχουν γνωστοποιήσει τους οδηγούς τους, πιθανότατα γιατί ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει οριστικά με όσους συζητούν.