[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τον Αύγουστο οδηγούσαν... πατημένοι και πιωμένοι!Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και οι παραβάσεις ορίου ταχύτητας τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε αύξηση σε ποσοστό 44,88% των οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ κατά 40,42% αυξήθηκαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 677 αλκοτέστ και ελέγχθηκαν 13.448 οδηγοί. Απ’ αυτούς 184 βρέθηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι, δηλαδή το 1,37% επί των ελεγχθέντων οδηγών. Οι δε παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εκτοξεύτηκαν το ίδιο διάστημα σε 1.400, 403 περισσότερες από τον αντίστοιχο μήνα πέρσι (997).

Οι δύο παραπάνω κατηγορίες αφορούν τις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, δηλαδή εκείνες που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό. Η δε φετινή αύξηση στις συγκεκριμένες κατηγορίες φαίνεται ότι αποδίδεται στους ενισχυμένους ελέγχους που έγιναν από πλευράς Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή με τραυματισμούς, καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα μία μείωση της τάξεως του 23,4%, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2017 (85 φέτος από 111 πέρσι). Από το σύνολο των ατυχημάτων, τρία ήταν θανατηφόρα, ένα παραπάνω από πέρσι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]