"Βούλγαροι, καλά σας έκανε ο Τσίπρας"!


Η φράση αυτή, τριών αστυνομικών των ΜΑΤ, που είχαν μεταφερθεί, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, για τα μέτρα τάξης (σ.σ. ή, μήπως... αταξίας) την οποία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του thestival.gr Τάσο Ασλανίδη ξεστόμισαν προς τους διαδηλωτές το απόγευμα του Σαββάτου, ελέγχεται, πλέον, από εισαγγελέα.

Με εντολή της εισαγγελέως Εμμανουέλας Κέτσιατζη ερευνάται αν οι τρεις αστυνομικοί έχουν διαπράξει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της εξύβρισης και της απειλής ζωής. Δόθηκε, ταυτόχρονα, η εντολή η συγκεκριμένη διμοιρία των ΜΑΤ να μη φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά η εντολή... παραβιάστηκε και η διμοιρία αναχώρησε για την Αθήνα χθες το απόγευμα! Ερευνάται, έτσι, και το ποιος παράκουσε την εντολή της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, καθώς μετέβαινε στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, άκουσε τους εν λόγω αστυνομικούς να αναφέρονται με αυτήν την έκφραση στους διαδηλωτές(σ.σ. υπάρχει και βίντεο στο οποίο ακούγεται η συγκεκριμένη φράση) και σταμάτησε για να τους πει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Εκείνοι του μίλησαν απαξιωτικά και τον έβρισαν. Λίγο αργότερα, οι δύο από αυτούς, στην περιοχή του Λευκού Πύργου τον έπιασαν από το λαιμό και τον απώθησαν.

Αργότερα επέστρεψε στο ίδιο σημείο και ζήτησε να μιλήσει με τον επικεφαλής και να ζητήσει τα στοιχεία των αστυνομικών, για να εισπράξει μόνον απαξιωτική συμπεριφορά και ύβρεις. Απειλές εισέπραξαν όσοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να αποτυπώσουν τη σκηνή στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο δημοσιογράφος απευθύνθηκε στην εισαγγελέα και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι, κατά τα επεισόδια του Σαββάτου τραυματίστηκε ελαφρά και μία γυναίκα δημοσιογράφος που δέχτηκε καπνογόνο των ΜΑΤ στο πόδι...