Ο Αλέξης Τσίπρας προστέθηκε, από σήμερα, στους πρωθυπουργούς που, στο παρελθόν, έχουν μιλήσει για μια "νέα ΔΕΘ".



Τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, το σχέδιο της οποίας παρουσίασε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.


Μάλιστα, όπως και οι προκάτοχοί του, δήλωσε πως ο εν λόγω στόχος θα είναι κεντρικός για το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. 

Στη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE, o κ.Τσίπρας επισήμανε ότι το έργο αυτό (σ.σ. προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, που αφορά την περιοχή των 180 στρεμμάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης), θα δώσει νέα προοπτική τόσο στη ΔΕΘ, όσο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, επισήμανε την ανάγκη ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου, ώστε η ΔΕΘ να αναβαθμισθεί ακόμα περισσότερο. 

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα μεγέθη της 83ης ΔΕΘ, ήτοι στους περισσότερους από 1.500 εκθέτες, στην πλήρη εκθεσιακή κάλυψη, αλλά και στις σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, ενώ παρουσίασε και τη smoke free πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Να θυμίσουμε ότι, για "νέα ΔΕΘ", είτε αυτή θα δημιουργούνταν εντός της υπάρχουσας έκτασης, είτε σε άλλο σημείο, όπως η περιοχή των Λαχανόκηπων, στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, έχουν μιλήσει οι τότε πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς...