Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Σουσόκ Λιμ, καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή κ. Ρον Τζόνσον είχε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Λιμ, τον οποίο συνόδευε ο επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας, Δρ. Σταύρος Τσολάκης, ο Δήμαρχος  απαρίθμησε τις ήδη πολλές περιστάσεις στενής συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την αδελφοποιημένη από το 2010 κορεατική πόλη, Μπουσάν. Ο Γιάννης Μπουτάρης εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών γύρω από το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και για την προώθηση του τουρισμού από την Κορέα στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών και σε θέματα εκπαίδευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, σημείωσε ότι το Μπουσάν θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους προορισμούς της Διπλωματίας των Πόλεων κατά τη διάρκεια του 2019, ενώ παρατήρησε ότι θα μπορούσαν να υποστηριχθούν και να εμπλουτιστούν δράσεις και συνέργειες για την προβολή και προώθηση της κορεατικής κουλτούρας και παράδοσης στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιμ επισήμανε ότι επιθυμεί να ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία και επαφή με την πόλη του Μπουσάν της Κορέας, συμφωνώντας ότι η «Διπλωματία των Πόλεων» είναι πράγματι μια καλή πλατφόρμα για τον σκοπό αυτό.



Εξάλλου, κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Γερουσιαστή κ. Ρον Τζόνσον, τον οποίο συνόδευε ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Φλέγκερ, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εξετάστηκε η πιθανότητα αμερικανικών επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.