[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Χωρίς μεταφορά τα παιδιά στα ειδικά σχολεία της ΕΛΕΠΑΠ
Ερώτηση για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη μεταφοράς από και προς το σχολείο σε μαθητές και γονείς των ειδικών σχολείων της ΕΛΕΠΑΠ κατέθεσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.


Παρά την πρόσφατη ψήφιση σχετικής τροπολογίας κυριολεκτικά στο «και πέντε», οι διαδικασίες για την παράταση των σχετικών συμβάσεων δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον Οκτώβριο, πράγμα που σημαίνει ότι για τουλάχιστον δύο ακόμα εβδομάδες ο κάθε γονιός θα πρέπει να βρει μόνος του λύση για να μπορέσει το παιδί του να φοιτήσει κανονικά στο σχολείο.

«Για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, η φοίτηση σε ειδικά σχολεία, όπως της ΕΛΕΠΑΠ, είναι όχι μόνο διέξοδος σε μία χώρα μη φιλική προς τα άτομα με αναπηρία αλλά και αυτονόητη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή» τονίζει η βουλευτής.

Ρωτά λοιπόν τους αρμόδιους υπουργούς, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την όσο το δυνατόν πιο άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να πραγματοποιούνται ομαλά οι μεταφορές των μαθητών, ιδίως στα ειδικά σχολεία, όπως της ΕΛΕΠΑΠ καθώς και με ποιόν τρόπο θα βοηθήσουν και θα κατευθύνουν τους γονείς στο ενδιάμεσο για τη μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]