"Η επιχείρηση παραπλάνησης των Μακεδόνων, για να αποδεχτούν την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας, με φρούδες και ατεκμηρίωτες διακηρύξεις, είναι τουλάχιστον αμετροεπής και μας προσβάλει ως Έλληνες και ως Μακεδόνες”.


Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.


Στην ανακοίνωση προστίθεται:


”Σήμερα ο Πρωθυπουργός έχρισε για μια ακόμη φορά την Θεσσαλονίκη «Πρωτεύουσα των Βαλκανίων» και μάλιστα σε τέσσερα χρόνια. Η καινοτομία σε σχέση με τις προηγούμενες διακηρύξεις του είναι η σύνδεση της με την συμφωνία των Πρεσπών”.


Επισημαίνεται, ακόμη, ότι “η σημερινή κυβέρνηση, πέρα από τις γενικότερες ευθύνες της για την όξυνση και την παράταση της οικονομικής κρίσης, έχει  ακόμη πιό μεγάλες ευθύνες για τη διόγκωση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού στην θητεία της:

· δεν ξεκίνησε κανένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο

· δεν ενεργοποίησε τα κοινοτικά προγράμματα για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

· καθήλωσε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα

· επιδείνωσε τα προβλήματα των δομών υγείας και πρόνοιας

· διόγκωσε τα προβλήματα ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών”.


Και το Κίνημα Αλλαγής καταλήγει:


“Η πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την ανάλογη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι βασικοί υπεύθυνοι της παραγωγικής και κοινωνικής υποχώρησης της Θεσσαλονίκης.  Οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες γνωρίζουν τις χαμένες ευκαιρίες, και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων. Γνωρίζουν όμως και τις δυνατότητες τους και αρνούνται να τους υποτιμούν”.