Ως αυτήν την ώρα (22.45) υπάρχουν ολιγομελείς ομάδες διαδηλωτών, κυρίως στην περιοχή της Ροτόντας, που προκαλούν φθορές και βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.


Λίγο νωρίτερα η κατάσταση θύμιζε πεδίο μάχης: Στην περιοχή της Ν. Γερμανού, κοντά στο Λευκό Πύργο, διαδηλωτές είχαν παραδώσει στις φλόγες κάδους σκουπιδιών, ενώ οι δρόμοι ήταν γεμάτοι κομμάτια από μάρμαρο και από σπασμένα πλακάκια πεζοδρομίων. Στην περιοχή της Ροτόντας και της Δ. Γούναρη κουκουλοφόροι ανεβοκατέβαιναν και έπαιζαν κυνηγητό με άνδρες των ΜΑΤ.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο σχολικό κτίριο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου διαδηλωτές ξήλωσαν διάφορα για να τα χρησιμοποιήσουν για... πολεμοφόδια.

Η αστυνομία προχώρησε σε, τουλάχιστον, εννέα προσαγωγές (επτά στην περιοχή του Λευκού Πύργου και δύο στην περιοχή του Συντριβανίου).

Να σημειωθεί, πάντως, ότι, αντίθετα με άλλες χρονιές, η αστυνομία κατάφερε να απωθήσει τους διαδηλωτές από την περιοχή του Λευκού Πύργου προς την Αριστοτέλους και, σιγά - σιγά, προς το λιμάνι, όπου και οι περισσότεροι έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν τουλάχιστον δύο τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών. Αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Στη φωτογραφία, πολίτες παρακολουθούν την ομιλία του πρωθυπουργού, στα σκαλιά του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ Ι. Βελλίδης, εν μέσω καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.