Όσοι έχετε επισκεφθεί την Κέρκυρα, σίγουρα έχετε δοκιμάσει το ψάρι μπουρδέτο, ένα από τα τυπικά, παραδοσιακά φαγητά του νησιού. Η ονομασία  του προέρχεται από την Ιταλία - brodo- που σημαίνει ζωμός.

To πιάτο αυτό το συναντάμε στη Βενετία σε δύο παραλλαγές, με ή χωρίς ντομάτα. Το λευκό, συνήθως έχει περισσότερο ζουμί, σαν σούπα, ενώ το κόκκινο έχει πιό δεμένη σάλτσα και ιδιαίτερα καυτερή.
Η συνταγή είναι εύκολη και άν και η κλασική συνταγή γίνεται με σκορπίνες ή ροφό, εσείς μπορείτε να την κάνετε με ό,τι ψάρια έχετε ή και με φέτες από γαλέο ή μπακαλιάρο.




ΥΛΙΚΑ

2 κοκκινόψαρα (καθαρισμένα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ.σ. ντοματοπελτέ
1 πιπερίτσα καυτερή
πιπέρι κόκκινο-μαύρο
πιπέρι- αλάτι
λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ ( αραιωμένο σε λίγο νεράκι), το σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Όταν η σάλτσα μας ειναι έτοιμη, βάζουμε τα ψάρια με ένα φλιτζανάκι νερό και λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νεράκι άν χρειαστεί, μέχρι να γίνουν τα ψάρια μας. Δεν ανακατεύουμε, παρά μόνο κουνώντας το τηγάνι μας, για να μη διαλυθούν.
( Άν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε λιγότερο κόκκινο πιπέρι).
foodmood.gr