Απέκλεισε το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι, ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο news24/7, στους 88,6.


Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα θα απευθυνθεί κάλεσμα σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή. Δεν τίθεται θέμα προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι. Όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμα και την πολιτική του Κ Μητσοτάκη, η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα για να τους υποδεχτεί. Αυτό ισχύει και για ανεξάρτητους βουλευτές. Με το Ποτάμι και τα στελέχη του έχουμε σε πολλά θέματα συγκλίνουσες απόψεις».

Εκλογές ως τις 26 Μαΐου

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι «το απώτατο όριο για τις εκλογές είναι η 26η Μαΐου, γιατί, διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή. Όλοι λοιπόν πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους πολύ σύντομα».

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ σχολιάζοντας την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ είπε χαρακτηριστικά: «Η πρώτη μου εντύπωση διαμορφώθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε βόλτα για μιάμιση ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος τον περιέβαλε με αγάπη, είχαν διάθεση να κουβεντιάσουν μαζί του. Μου θύμισε παλαιότερες εποχές, όταν οι πολιτικοί μπορούσαν να κυκλοφορούν χωρίς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από 20 διμοιρίες ΜΑΤ και φυσικά δεν τόλμησε να συζητήσει με τους πολίτες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξή του υποστήριξε επίσης ότι «ακροδεξιά δεν υπάρχει στη ΝΔ, λαϊκίστικη και δημαγωγική ακροδεξιά είναι το κόμμα του κ. Καμμένου. Είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε», ενώ για το θέμα των συντάξεων είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κόψει το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις, και τώρα πουλάει το έργο της μη περικοπής των συντάξεων, την οποία ο ίδιος έχει ψηφίσει. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσακαλώτος θα του πει ότι δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς».