[Εκλογές][bsummary]

Έσβησε η πυρκαγιά στα κοιμητήρια Αγίας Τριάδας




Έσβησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6.00 π.μ., στην Άνω Αγία Τριάδα πίσω από τα κοιμητήρια, η οποία εξαπλώθηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, έντασης 7 μποφόρ, που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή.


Είκοσι δύο πυροσβέστες με οκτώ οχήματα επιχείρησαν, προκειμένου να επιτευχθεί η οριοθέτησή της και να αποτραπεί η επέκτασή της σε κοντινής απόστασης σπίτια και αυλές, ενώ συμμετείχαν, επίσης, ένα επταμελές πεζοπόρο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, δύο υδροφόρες (μία δημοτική και μία μισθωμένη), καθώς και δύο μηχανήματα έργου. Άμεση υπήρξε και η βοήθεια των μελών των Εθελοντικών Ομάδων ΕΘΟΠΑΚ και ΟΦΚΑΘ.  Τις προσπάθειες υπηρεσιών και εθελοντών δυσχέραιναν σε σημαντικό βαθμό οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 8.00 π.μ., έχοντας προκαλέσει μόνο υλικές ζημιές σε αυλές σπιτιών και οικόπεδα. Σπίτια κινδύνεψαν, αλλά, τελικά, χάρη στις προσπάθειες των Πυροσβεστών, ο κίνδυνος αποφεύχθηκε.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος υπήρξε παρών από την πρώτη στιγμή στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, αυτή ξεκίνησε από ένα χωράφι, ενώ τόνισε ότι : «Κινδύνεψαν σπίτια, αλλά με την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων, η φωτιά γρήγορα αντιμετωπίστηκε. Και γι’ αυτό ευχαριστώ από καρδιάς, τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους ανθρώπους της, όσο και τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου, ΕΘΟΠΑΚ και ΟΦΚΑΘ, των οποίων η παρέμβαση υπήρξε σωτήρια, αποτρέποντας τυχόν δυσάρεστα γεγονότα».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]