Τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι έφερναν στην Ελλάδα παράτυπους μετανάστες, τους φυλάκιζαν σε διάφορα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τους απειλούσαν για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τα συμφωνημένα, συνέλαβαν αστυνομικοί.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης είχαν την πληροφορία ότι κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών δρούσε στην περιοχή του Δήμου Βόλβης. Με τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, που είχε εντοπίσει τους διακινητές, στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους κι έγινε έφοδος σε κτίσμα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βόλβης, που χρησιμοποιούνταν ως... φυλακή!

Χθες το πρωί, εντοπίστηκαν τρεις από τους συλληφθέντες, να επιβαίνουν σε δυο αυτοκίνητα γεμάτα παράτυπους μετανάστες τους οποίους οδηγούσαν κοντά στη Μεγάλη Βόλβη. Τους αποβίβασαν έξω από εγκαταλελειμμένο κτίσμα και, μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι όσους είχαν επιπλέον χρήματα θα τους άφηναν να φύγουν κι όσους δεν είχαν θα τους φυλάκιζαν, έκαναν έφοδο.

Μέσα στο κτίσμα βρέθηκαν 65 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που έπαιζε το ρόλο του φύλακα.  Οι δράστες ζητούσαν από 1.500 έως 3.000 ευρώ από τον καθένα φυλακισμένο, για να τον αφήσουν ελεύθερο!

Τα μέλη του κυκλώματος των διακινητών παραλάμβαναν τους παράτυπους μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, από άλλους διακινητές που δρουν στην τουρκική πλευρά. 

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών, αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, αντίστασης, απείθειας και κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων μελών του κυκλώματος.

H φωτογραφία είναι από παλιότερη παρόμοια περίπτωση.