[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αναζητήστε τα ίχνη της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης

Τα ίχνη της βυζαντινής παρουσίας στον αστικό ιστό με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο θα αναζητήσουν τα μέλη της Thessaloniki Walking Tours κι όσοι ακολουθήσουν, από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.Από την Άνω έως την Κάτω Πόλη όσοι πάρουν μέρος στην “βόλτα” θα διατρέξουν χίλια και πλέον χρόνια ιστορίας. Θα αποκωδικοποιήσουν αποκαλυπτικά οράματα, θα μοιραστούν ιστορίες από βίους αγίων και θα αναλύσουν σκηνές μεσαιωνικής εικονογραφίας εισχωρώντας βαθύτερα στους συμβολισμούς της βυζαντινής τέχνης.

Μικροί μεσαιωνικοί ναοί, φύλακες μιας καθηλωτικής τέχνης στέλνουν πολλαπλά μηνύματα στον επισκέπτη.


Από τον Πύργο του Τριγωνίου ως τον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και από τη Μονή Λατόμου έως τη Ροτόντα θα γνωρίσουν τη χριστιανική τέχνη από τις απαρχές της, από τη ρωμαϊκή εικονογραφία έως την ανθρωποκεντρική κορύφωσή της στη Παλαιολόγεια Αναγέννηση.


Άγιοι, αυτοκράτορες, μάρτυρες γίνονται οδηγοί σε μια μυστικιστική περιπλάνηση όπου οι βυζαντινές ψηφίδες συνθέτουν μεγαλοπρεπή σύνολα, ενώ μεσαιωνικοί χρωστήρες αποδίδουν τα πιο βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, παράλληλα με το Θείο Πάθος.


Σημείο συνάντησης: Πύργος Τριγωνίου

Ώρα: 10:30

Συμμετοχή: 12 ευρώ (περιλαμβάνεται και το εισιτήριο εισόδου στη Ροτόντα)

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]