Τις πληγές τους μετρούν πολλές περιοχές της χώρας από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων, ενώ στην Εύβοια αγνοείται ζευγάρι κι ένας άνδρας, ενώ σημειώθηκε κι ένας παράπλευρος θάνατος.



Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες, που θέλουν την ύπαρξη ενός νεκρού στο Βραχάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχος αστυνομικός ήταν ο άτυχος άντρας που έχασε την ζωή του. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στο σπιτι του κοντα στην περιοχή Ζαπάτι και συμφωνα με πρώτες πληροφορίες, αιτία θανάτου ειναι η ανακοπή.

Σε τελευταία εξέλιξη, η Πυροσβεστική αναζητά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται στην Εύβοια, στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι, ενώ στο ίδιο σημείο αγνοείται κι ένας ακόμη άνδρας.

Παρά τις τελευταίες προβλέψεις για εξασθένιση του φαινομένου, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, υπερχείλιση ποταμών, «έμφραγμα» στο οδικό δίκτυο με διακοπές κυκλοφορίας αλλά και προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στη χώρα.

Η Αργολίδα, η Κορινθία, η Μεσσηνία, η Λακωνία αλλά και η Εύβοια και Φθιώτιδα είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, ο οποίος συνεχίζει την καταστροφική του πορεία.

Στο Μαντούδι Ευβοίας, μετά τις δύο το πρωί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε πολύ νερό, δημιουργώντας λίμνη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και άνθρωποι να στις ταράτσες τους για να προστατευθούν.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμά του.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ένα αυτοκίνητο να το παρασέρνει ο χείμαρρος και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε αυτό υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις, ενώ στο ίδιο περίπου σημείο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, αγνοείται ακόμη ένας άνδρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar, αυτή την ώρα υπάρχει μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην Παραλία Βλαχιάς. Κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά σπεύδει στο σημείο. Ωστόσο η Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής αυτή την πληροφορία.

Στην Κορινθία, οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου – Βόχας. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος.

Υπάρχουν επίσης ζημιές στον δήμο Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλμυρή και Κόρφου, ενώ στο δήμο Νεμέας υπάρχουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νομό Κορινθίας έχουν γίνει 640 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.









Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης σήμανε η συναγερμός λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα και μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αρκετές αντλήσεις υδάτων.

Το βράδυ του Σαββάτου, η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.Για επτά ώρες, είχε κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ η «Ολυμπία Οδός» ήταν αδιάβατη στο 55ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, αφού το ύψος του νερού έφτανε το μισό μέτρο με αποτέλεσμα η Τροχαία να απαγορεύσει τη διέλευση των αυτοκινήτων που ήθελαν να κινηθούν προς Πάτρα από τα διόδια Ελευσίνας.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων υπήρξε και στην Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της Λ. Αλίμου, στο ρεύμα προς Πειραιά, καθώς και στην οδό Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής με την οδό Πέτρου Ράλλη, έως την οδό Χαμοστέρνας.

Συνολικά 14 σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών. Άλλα οκτώ σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές.

Στην Πύλο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκβράσθηκε το ιστιοφόρο σκάφος«DOC’S REMEDY» σημαίας Σουηδίας. Μετά από έρευνα των στελεχών εντοπίστηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους, οι οποίοι είχαν εξέλθει με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους.