Και άλλα δημόσια νοσοκομεία έχουν εκχωρηθεί τελικά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, παρά τη χθεσινή διάψευση του διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργου Κίρκου ότι το Νοσοκομείο «Γ. Γεννημάτας» της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο Υπερταμείο «εκ παραδρομής».


Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο Υπερταμείο παραχωρούνται το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης.

Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, περνάει και το παλαιό Νοσοκομείο της Άρτας στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην Μονάδα ΕΟΠΥΥ), η 1η ΤΟΜΥ Άρτας και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Αποκατάστασης). Το κτίριο έχει επισκευαστεί με κοινοτικά κονδύλια για να λειτουργεί ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση . Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «δαπανήθηκαν το έτος 2009 για την επισκευή του 5 εκατ. ευρώ. Είναι κληροδότημα από τον Αλέξανδρο Ζάρα με τον όρο να λειτουργεί ως Υγειονομική Μονάδα.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, πάντως δηλώνει άγνοια για το θέμα του «Ιπποκράτειου» αναφέροντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το Ιπποκράτειο είναι ΝΠΔΔ και αυτή η απάντηση τα καλύπτει όλα». Επικαλείται δε τον διοικητής της 3ης ΥΠΕ ότι τα ΝΠΔΔ δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ ετοιμάζει κινητοποιήσεις κατά της παραχώρησης δημοσίων νοσοκομείων στο Υπερταμείο. Έτσι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.