Δεν είναι αρμόδιος, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, για το θέμα των εμβληματικών ακινήτων (όπως ο... Λευκός Πύργος) που μπήκαν στο υπερταμείο. Αυτό απάντησε σε ερώτηση του
βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, στη Βουλή.

Ο κ. Καλαφάτης, από την πλευρά του, δεν έμεινε ικανοποιημένος και χαρακτηρίζει  «απάντηση "Πόντιου Πιλάτου"» αυτήν που έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όσον αφορά την ευθύνη Τσακαλώτου, ο κ. Καλαφάτης τονίζει:

«Ο κ. Τσακαλώτος, ωστόσο, εκδίδοντας την απόφαση για την παραχώρηση στο Υπερταμείο των συνολικά 10.119 ακινήτων, παραπέμπει σε προηγούμενη σχετική εξουσιοδότηση (υπ’ αριθμό 86/18-6-2018) του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που φέρει πρώτη την υπογραφή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη, ως Προέδρου του οργάνου. Με αυτήν εξουσιοδοτείται ο κ. Τσακαλώτος "να εκδώσει τις σχετικές πράξεις και να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προς μεταβίβαση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. 10.119 ακινήτων, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ., όπως αυτά εξειδικεύονται με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ)". Την απόφαση μάλιστα αυτή, συνυπογράφουν πέραν του ιδίου και του κ. Ε. Τσακαλώτου, οι υπουργοί Γ. Σταθάκης, Π. Κουρουμπλής, Ε. Αποστόλου, Αλ. Χαρίτσης, Γ. Χουλιαράκης, Χρ. Βερναδάκης και Αλ. Φλαμπουράρης».

Και ο κ. Καλαφάτης καταλήγει: «Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε δεν συνήλθε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και η δημοσίευση σχετικής απόφασης στην εφημερίδα της κυβέρνησης συνιστά απάτη, είτε συνήλθε αποφάσισε την παραχώρηση και εξουσιοδότησε τον κ. Τσακαλώτο να προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, αντί να νίπτει τας χείρας του, οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο που επιβάλλεται να συνεδριάζει υπό την προεδρία του, αποφάσισε – ναι ή όχι – την παραχώρηση των 10.119 ακινήτων; Αποφάσισε ναι ή όχι να παραδώσει στο Υπερταμείο, για 99 χρόνια, το Λευκό Πύργο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Ροτόντα, τις Φυλακές Γεντί Κουλέ, τα τείχη, το Καυτανζόγλειο, δύο μουσεία, δυο νοσοκομεία και δύο εκκλησίες της πόλης μας;»

Στη φωτογραφία τμήμα του Επταπυργίου, το οποίο, επίσης, περιλαμβάνεται στον σχετικό κατάλογο, σύμφωνα με τον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.