Πολιτικές αντιδράσεις και ομόθυμη καταδίκη των κομμάτων προκάλεσε η επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα.


«Είναι ακραίο φασιστικό επεισόδιο για την εξέλιξη του θέματος με τη Μακεδονία, μου επιτέθηκαν λέγοντας μου ότι πούλησα τη Μακεδονία. Είμαι τυχερός που ζω. Ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσει», δήλωσε ο βουλευτής για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής μετά τον αγώνα Καλαμάτα-Πάμισος, κοντά σε στέκι οπαδών της «Μαύρης Θύελλας», στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, η επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της «Μαύρης Θύελλας», στην οδό Καλλιπάτειρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή «πούλησε τη Μακεδονία». Ο βουλευτής μάλλον κάτι απάντησε, και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν καδρόνια.

Περίοικοι τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ. στις 19:34 μ.μ., και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε πέντε ύποπτους για την επίθεση στο βουλευτή.

Χθες Κυριακής  ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχω, ο βουλευτής φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο».

Μαξίμου: Θα βρεθούν άμεσα οι φασίστες

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδικάζει την επίθεση η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας σημειώνοντας ότι «τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστική η επίθεση στον Κωνσταντινέα

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

ΑΝΕΛ: Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα.

«Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η Δημοκρατία» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας στη δήλωσή του πως «η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της».

ΚΚΕ: Επίθεση φασιστοειδών

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Ποτάμι: Η βία δεν έχει θέση στην πολιτική αντιπαράθεση

Με μήνυμά του εκπροσώπου του, Δημήτρη Τσιόρδα στο twitter αντέδρασε το ΠΟΤΑΜΙ στην επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π.Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου. Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Τσιόδρας.