Σε πόλο έλξης της 83ης ΔΕΘ αναδεικνύεται το αμερικανικό περίπτερο (13), που ταξιδεύει τους επισκέπτες στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και μαγεύει μικρούς και μεγάλους με τα επιτεύγματα αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών, που φέρνουν το αύριο στο σήμερα. 


Οι καθημερινές ουρές του κόσμου έξω από το περίπτερο για μια «γνωριμία» με την καινοτομία θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, όταν οι επισκέπτες παλαιότερων ΔΕΘ έσπευδαν να δουν πρώτοι τεχνολογικά επιτεύγματα στα οποία δεν είχαν πρόσβαση διαφορετικά.

Μηνύματα αισιοδοξίας για το αύριο του ελληνικού επιχειρείν στέλνει το περίπτερο 12, που φιλοξενεί το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Περισσότερες από 100 ελληνικές startups μοιράζονται με το κοινό το επιχειρηματικό τους όραμα και τις έξυπνες ιδέες τους που έγιναν επιχειρήσεις. 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κοινού και για τα περίπτερα που φιλοξενούν τις θεματικές ενότητες της Γαστρονομίας, της Akademia, της Exclusive Hair Beauty and Fashion, της Ενέργειας και της Μηχανοκίνησης, ενώ και το περίπτερο 6, των Διεθνών Συμμετοχών, υποδέχεται καθημερινά πλήθος κόσμου.