[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η ναυαρχίδα του 6ου αμερικάνικου στόλου άραξε στη Θεσσαλονίκη
Θεωρείται πλοίο "μοναδικό στο είδος του", αν και υπάρχει άλλο ένα παρόμοιο, ενταγμένο στον... 7ο στόλο. Η ναυαρχίδα του 6ου αμερικάνικου στόλου άραξε στα ανοικτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και επαίρεται πως... όπλα της είναι οι κεραίες της!


Το USS Mount Whitney (LCC 20) είναι, ουσιαστικά, ένα πλοίο - δοκιμαστικός σωλήνας. Πάνω του δοκιμάζονται όλα τα νέα συστήματα, αφού το "αδελφό σκάφος" βρίσκεται στην... πρώτη γραμμή πυρός, πολύ κοντά στις ακτές της Κορέας. Ήρθε Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ, αλλά άνοιξε τις πόρτες του μόνον για "ειδικό" κοινό.

Στο πλοίο λειτουργεί το "τζοκ" - JOC (Joint Operations Command ήτοι Κέντρο Ενοποιημένων Επιχειρήσεων) - . Υπάρχει, πάντως, η απορία, για ποιον λόγο ήρθε Θεσσαλονίκη, αφού οι Θεσσαλονικείς το βλέπουν με το... κυάλι και δεν υπάρχει σχεδιασμός να συμμετέχει σε κάποια δραστηριότητα με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η απόσταση από τη δράση δεν το εμποδίζει να επικοινωνεί. Όπως εξηγεί ο καπετάνιος του στέλνει και λαμβάνει δεδομένα με ταχύτητες της τάξης των 32Mbits/s, χωρίς αυτό να θεωρείται όριο... Κι αυτό επειδή, ως τώρα, δεν έχει χρησιμοποιήσει, κατ' αποκλειστικότητα, κάποιον δορυφόρο, αλλά τον "μοιράζεται" και με άλλους χρήστες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]