Ποσοστό 24,5% δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση
Στις 5,5% φαίνεται να διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ProRata που έγινε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά ως προς την πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 24,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 19%
  • Κίνημα Αλλαγής: 7%
  • Χρυσή Αυγή: 6%
  • ΚΚΕ: 4,5%
Ποσοστό κάτω του 3% συγκεντρώνουν, το Ποτάμι (2%), η Ένωση Κεντρώων (1,5%) οι ΑΝΕΛ (1%), ενώ στο 1,5% βρίσκονται η ΛΑΕ και η Ελληνική Λύση.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση οι πολίτες σε ποσοστό 74% θεωρούν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ως προεκλογικές υποσχέσεις και υπάρχει ισχυρή αμφιβολία για το κατά πόσο θα εφαρμοστούν τα εξαγγελθέντα μέτρα.

Σε ότι αφορά την περικοπή των συντάξεων, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί την ακύρωση του μέτρου απαραίτητη.

Τέλος, το 58% επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Απ’ όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ σε επικείμενες εκλογές, το 85% επιθυμεί να γίνουν πρόωρα, ενώ απ’ όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 66% απαντά αρνητικά σε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σχόλια