Είναι γνωστό σε όλους πώς κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2017-18 στα βραβεία της FIFA, αναδείχτηκε ο Λούκα Μόντριτς, αφήνοντας πίσω του Ρονάλντο και Μέσι.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης


Μια πέρα για πέρα δίκαια νίκη, για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε τρομακτική χρονιά, καθώς κατέκτησε το Champions League με την Ρεάλ, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έφτασε με την Κροατία μέχρι τον τελικό, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Μάλιστα ο μέσος της Ρέαλ, έγινε ο πρώτος που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο όπως και εκείνο του MVP του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά τον Ρονάλντο το 1998. Ωραία ολα αυτά, όμως αλλού είναι η είδηση της βραδιάς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Μέσι. Μια απουσία που σχολιάστηκε αρνητικά και για τους δυο. Κατά την ταπεινή μου άποψη η απουσία τους από το γκαλά ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να παρουσιάσουν, ρίχνοντας στα... πατώματα την όποια εκτίμηση μπορεί να έχει κάποιος ουδέτερος για τον χαρακτήρα, και την εκτός γηπέδων συμπεριφορά τους. Με λίγα λόγια απέδειξαν πώς με βάση τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους είναι... μικροί μπροστά στην αποδοχή της ανωτερότητας κάποιου άλλου. Το αμάρτημα του Κριστιάνου Ρονάλντο, είναι σαφώς μεγαλύτερο με εκείνο του Μέσι. Ο Πορτογάλος αγνόησε επιδεκτικά τον ξανθό τυπάκο που τόσα χρόνια τον έκανε μάγκα με την μπαλάρα που έπαιζε από πίσω του. Και μην μου πείτε πως δεν είναι έτσι. Ο Ρονάλντο θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να είναι από κάτω και να τον αποθεώνει με την ψυχή του. Κατά μεγάλο ποσοστό, και χωρίς να αμφισβητείται η μεγάλη άξια του Ρονάλντο, ο Μόντριτς έχει μεγάλη συμμετοχή στους θριάμβους της Ρεάλ την τελευταία πενταετία.

Όσο για τον Μεσι μπορεί να μη φαίνεται το ίδιο άσχημο, αλλά στην πραγματικότητα είναι. Δεν βρισκόταν στην τριάδα όπως ο Ρονάλντο , δεν είχε πιθανότητες, μα τοποθετήθηκε στην καλύτερη 11άδα. Είναι μέρος του συστήματος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και του στάρ σύστεμ, και όφειλε να είναι εκεί. Με τη σειρά του να δείξει σεβασμό στους επόμενους νικητές. Αυτή είναι η άποψη των περισσότερων στο ποδόσφαιρο.

Οτι ο Μόντριος άξιζε να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς και οι Ρονάλντο ( κυρίως αυτός) Μέσι έπρεπε να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Και μάλιστα να τον χειροκροτήσουν.