Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όταν άνοιξαν φορτηγό που σταμάτησαν στον κόμβο Αγίου Αθανασίου της

εθνικής οδού Ευζώνων - Αθήνας. Βρήκαν μέσα 117 παράτυπους μετανάστες - ανάμεσά τους και 47 παιδιά!


Ο οδηγός -ένας αλλοδαπός 41 χρόνων- συνελήφθη και η έρευνα συνεχίζεται. Όπως έχει διαπιστωθεί προς το παρόν, οι παράτυποι μετανάστες μπήκαν στη χώρα μας από τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο και από εκεί τους παρέλαβε, έναντι αμοιβής, ο 41χρονος για να τους οδηγήσει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Και σα να μην έφθαναν οι 117 στοιβαγμένοι σα σαρδέλες παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκαν άλλοι 48 -από τους οποίους οι επτά ήταν παιδιά- κοντά σε παρατημένο φορτηγό, στον κόμβο Λαγκαδά της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε και αυτοί είχαν περάσει από τα σύνορα στον Έβρο κι είχαν πληρώσει τον οδηγό για να τους πάει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, χθες (10-09-2018) το απόγευμα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό να κινείται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, το σταμάτησαν στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν στοιβαγμένους σ' αυτό 26 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων. Συνελήφθησαν ο 27χρονος οδηγός και ο 24χρονος συνοδηγός του οχήματος.

Τέλος, χθες βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν ημιφορτηγό, που οδηγούσε 28χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό, το σταμάτησαν στο ύψος των διοδίων Ανάληψης και βρήκαν στην καρότσα 30 παράτυπους μετανάστες! Συνελήφθη ο 26χρονος οδηγός.


H φωτογραφία είναι από το αρχείο.