[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλευρό των πληγέντων στο Μάτι (φωτορεπορτάζ)




Σύσσωμη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά κατοίκων της Αττικής, υποστηρίζοντας επιχειρησιακά από την πρώτη στιγμή το έργο των αρχών και συγκεντρώνοντας, ταυτόχρονα, βοήθεια σε
τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και εξοπλισμό.

Η ΕΟΔ Αττικής, σε στενή συνεργασία τόσο με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική όσο και με το Λιμενικό Σώμα, ενεργοποιήθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και βρέθηκε στο πεδίο της καταστροφής με πλήρωμα στο διασωστικό σκάφος «Χ. Μπαρούχας», που μετέφερε κόσμο από την παραλία του Ματιού, αλλά και πεζοπόρο κλιμάκιο που βοηθούσε τους πολίτες να απεγκλωβιστούν από επικίνδυνα σημεία. Η ΕΟΔ δεν σταμάτησε στιγμή τις έρευνες για αγνοούμενους και μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόνταν με το διασωστικό της σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, επιμένοντας να ψάχνει για όσους ακόμα αναζητούνται από τους οικείους τους.


Συγχρόνως, όμως, όλη η «οικογένεια» της ΕΟΔ ξεκίνησε από την προπερασμένη εβδομάδα μια τεράστια προσπάθεια για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία έχει ήδη φτάσει στους κατοίκους της περιοχής. Σ' αυτή την προσπάθεια είχε αρωγούς τους εθελοντές της, απλούς πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς που ευαισθητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας τεράστιος όγκος βοήθειας. Τα παραρτήματα της Κω, της Λέσβου, της Καβάλας, της Αχαΐας, της Σκιάθου, του Ηρακλείου και η Κεντρική Διοίκηση στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, με μια πρωτοφανή υποστήριξη από όλο τον κόσμο!

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί τις εταιρείες που στάθηκαν αρωγοί: ACS, Pfizer, LIDL, τον παιδότοπο Play Together (Θεσσαλονίκη), το Φαρμακείο Μουμουλίδης-Παπακώστα-Τραχανατζής (Θεσσαλονίκη), το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Karabinis Medical, την Sidapharm (Θεσσαλονίκη), τον παιδικό σταθμό "Συννεφούλα» (Θεσσαλονίκη), τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" (Θεσσαλονίκη), την Kollias Group (Κως), το Σύλλογο Μουσουλμάνων Κω «Η Αδελφότης», την Kos Kindness, το Επιμελητήριο Καβάλας, τους «Γιατρούς του Κόσμου» (Καβάλα) και την εφορία αρχαιοτήτων Λέσβου.


Ευχαριστεί, ακόμη, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που υποστήριξε οικονομικά την ΕΟΔ Αττικής με το ποσό των 5.000 ευρώ, που αξιοποιείται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ομάδας, αλλά και όλο τον κόσμο για την πρωτοφανή αλληλεγγύη, γεγονός που αποτέλεσε και το μοναδικό θετικό σημείο αυτής της καταστροφής.

Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν την οδύνη τους γι' αυτή την μεγάλη καταστροφή και εύχονται "να μην ξαναζήσουμε ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Ας μάθουμε όλοι να προστατεύουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, ας ενημερωθούμε/εκπαιδευτούμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση, ας ευαισθητοποιηθούμε στην διαχείριση κρίσεων.


















Φιλικά





Μένη Κουρκουτά

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας


pressoffice@hrt.org.gr





Ελληνική Ομάδα Διάσωσης


Κεντρική Διοίκηση - Θεσσαλονίκη


Κηφισίας 13, T.K. 542 48, Θεσσαλονίκη


τ: 2310310649 | e: inform@hrt.org.gr | www.hrt.org.gr















Copyright © 2018 Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
πες το σε ένα φίλο







απεγγραφείτε από τη λίστα | ενημερώστε τις πρoτιμήσεις σας

















--


salonicanews

www.salonicanews.com




salonicanews@gmail.com

τηλ. +30 697 542 2786


+30 6909 88 85 91


Site με νέα από τη Θεσσαλονίκη,

ή για τη Θεσσαλονίκη
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]