Ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της Microsoft πούλησε τη Ferrari 250 GTO του 1962 για 48,4 εκατ. δολάρια το περασμένο σαββατοκύριακο, πάνω από 25% περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ για κλασικό αυτοκίνητο πριν από τέσσερα χρόνια.

Και ενώ το ρεκόρ του S&P 500 την Παρασκευή κέρδισε πολλούς τίτλους στα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πως το ιταλικό σπορ αυτοκίνητο ήταν η πιο κερδοφόρα επένδυση. Ο δείκτης Hagerty των τιμών Ferrari έχει τριπλασιαστεί αυτή τη δεκαετία, ξεπερνώντας το άλμα 158% της καλπάζουσας αγοράς μετοχών των ΗΠΑ.

Τα ρεκόρ αυτά ακολούθησαν την πώληση ενός αριστουργήματος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για 450 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ για έργο τέχνης. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι παρατηρητές της αγοράς θα πρέπει να ανησυχούν, υποστηρίζει ο Σέιν Όλιβερ, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων στην AMP Capital Investors.

«Η πληθωρικότητα έχει επιστρέψει. Το γεγονός ότι ο κόσμος πληρώνει ποσά-ρεκόρ για πίνακες και Ferrari, και οι αγορές μετοχών είναι στο ζενίθ τους, με κάνει να είμαι λίγο πιο προσεχτικός», σημειώνει ο Όλιβερ.
insider.gr