[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η BMW επενδύει 1 δισ. ευρω για νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Ποσό ενός δισ. ανακοίνωσε πως επενδύει η BMW για την κατασκευή νέου εργοστασίου αυτοκινήτων κοντά στην πόλη Ντεμπρετσέν, στην ανατολική Ουγγαρία. Το εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 150.000 αυτοκινήτων τον χρόνο.

Η BMW ακολουθεί το παράδειγμα της Daimler και της Audi, οι οποίες διαθέτουν εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ουγγαρία.

Η κατασκευή αυτοκινήτων αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των ουγγρικών εξαγωγών σήμερα και θα μπορούσε να αυξηθεί στο 40% ή και περισσότερο με την επένδυση της BMW, δήλωσε ο αναλυτής της ING στη Βουδαπέστη, Πέτερ Βίροβατς.

Ο ίδιος προειδοποίησε πάντως πως η επένδυση θα αυξήσει την εξάρτηση της Ουγγαρίας από την αυτοκινητοβιομηχανία και κατ’ επέκταση την έκθεσή της σε μια κυκλική μείωση στις πωλήσεις οχημάτων, εφόσον υπάρξει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμά του το Reuters, η Ουγγαρία αντιμετωπίζει έλλειψη εργαζομένων λόγω της μαζικής μετανάστευσης σε χώρες της Δύσης, όπου είναι υψηλότερες οι αποδοχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]