Τα «Μηχανιώτικα 2018» – ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της Ν. Μηχανιώνας–, μετά τη φετινή τους αναβολή λόγω των τραγικών γεγονότων των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, επαναπρογραμματίζονται και καλούν δημότες και επισκέπτες σε δύο βραδιές γεμάτες μουσική και τραγούδι.


Χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, όπου την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 21.00, ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι στήνεται με τον Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, πλαισιωμένο από την Ελεάνα Παπαϊωάννου.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, πάλι στις 21.00, η βραδιά αρχίζει με ρυθμούς της pop, rock & dance ελληνικής και ξένης μουσικής, με τους EMIGRE.

Τη συναυλία του γνωστού συγκροτήματος θα ανοίξει μια γιορτινή συγκέντρωση εθελοντισμού, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Θερμαϊκού, του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας και του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή, που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την προσέλκυση δοτών.

Η εκδήλωση «Ο Αθλητισμός Χαρίζει Ζωή και γίνεται Εθελοντής Δότης μυελού των Οστών στο Δήμο Θερμαϊκού» συγκεντρώνει τους αθλητές των αθλητικών φορέων του Δήμου, οι οποίοι με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Εντάσσοντας πρώτοι τους εαυτούς τους στην Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μεταδίδουν το μήνυμα και την αξία της πράξης, παρακινώντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, δίνοντας ελπίδα και μεγιστοποιώντας την πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας.