Πάει και αυτό το εμπόδιο. Ένα βήμα ακόμη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βάλθηκε να μας τρελάνει με τα επιτεύγματα του εντός αγωνιστικών χώρων.
Γράφει ο Γιαννης Χατζηιωαννίδης


Στα play off του champions league χωρίς ήττα παρακαλώ και έχοντας πετάξει εκτός Βασιλεία και Σπαρτάκ. Ομάδες με παρουσίες στον θεσμό και υψηλότερο μπάτζετ από αυτό του "Δικεφάλου¨.

Το τελικό 0-0 της Μόσχας είναι πλασματικό. Και όταν λέμε πλασματικό, εννοούμε πλασματικό. Εδω βέβαια, σε αυτή την εξίσωση του ΠΑΟΚ μπαίνει και η δυστοκία. Η επιθετική δυστοκία. Δεν νοείται να θέλεις να παίξεις σε ομίλους του champions league και από τις 16 τελικές να μην κάνεις ένα γκολ. Σε αυτό το επίπεδο, αυτές οι λεπτομέρειές κοστίζουν. Αν δεν κάνει γκολ, θα δεχθείς. Αυτός είναι ο κανόνας. Αλλά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, δείχνει σε όλους πως είναι αποφασισμένος να παίξει στα αστέρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε είναι μια φυσική συνέχεια του περσινού, και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο κατάφερε να είναι μια αρκετά ώριμη έκδοση ομάδας για να διαχειριστεί τις καταστάσεις παιχνιδιού που διαμορφώθηκαν και στα δύο ματς με τους Ρώσους. Από το 0-2 στο 3-2... όλα παίχτηκαν στην Τούμπα με απλά λόγια, όταν το ματς παραστράβωσε.

Στη Ρωσική πρωτεύουσα στήθηκε και πάλι σωστά, πήρε το δώρο του Λουίζ Αντριάνο από το 33 λεπτό, δηλαδή την αποβολή του Βραζιλιάνου και με εξαίρεση ένα διάστημα στα μισά του β' μέρους όχι απλώς δεν καρδιοχτύπησε αλλά επί της ουσίας έχασε την ευκαιρία για μια εκτός έδρας νίκη. Τι συνέβαλε όμως σε αυτή την μάγκικη παρουσία του ΠΑΟΚ στα τέσσερα ματς των προκριματικών;

Δεν άλλαξε ρόστερ, δεν άλλαξε προπονητή, ο Ιβάν στήριξε τις επιλογές του και άφησε τον κόουτς να κάνει κουμάντο.

Ο ισχυρός ανδρας του ΠΑΟΚ , δεν επέτρεψε σε πολλούς ακόμη γύρω του να του πουλάνε πνεύμα, και έδειξε πως και ο ίδιος κατάλαβε πολλά από τα περσινά. Πιστεύω πως αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που ο "Δικέφαλος" ζει από τον Αύγουστο με την σιγουριά του Europa League, με το μπόνους των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την πρόκριση στα play offs του Champions League και την βάσιμη πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει και κόντρα στους Λουζιτανούς, ένα βήμα πριν την φάση των ομίλων του Champions League.

Δεν μπορώ να ξέρω πώς θα πάνε τα δυο ματς με τους "Αετούς της Λισσαβωνας". Ξέρω πώς πώς ο ΠΑΟΚ έστειλε ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό μήνυμα σε όλους. Και εντός και εκτός συνόρων. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου φαίνεται πώς πλέον είναι ομάδα τσάμπιονς λήγκ, έστω και αν δεν έχει φθάσει ακόμη στους ομίλους!!

Κατάφερε να πείσει ακόμη και τους εχθρούς του, με την εικόνα του, τη δυναμική του, την οργάνωση και την ποιότητά του ότι αξίζει να παίξει με τους πολύ μεγάλους της Ευρώπης. Θα δούμε, αλλά ότι και να γίνει, έκανε υπερήφανους τους οπαδούς του. Και τον πρόεδρο του, που ξόδεψε και ξοδεύει για α κάνει τον ΠΑΟΚ αχτύπητο.

Πολλά μπράβο σε όλους τους. Πολλά μπράβο στον προπονητή, στον πρόεδρο σε όλους στην ομάδα. Λίγη υπομονή ακόμη. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Πάμε ρε ΠΑΟΚ...

ΣΣ1

Οτι και να γίνει με την Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ εχει ήδη κάτω από το μαξιλάρι 13 εκ. ευρω. Αλλάζει επίπεδο δηλαδή. Ότι και να γίνει