Το θέμα της κατάργησης της νυχτερινής βάρδιας στο Α' τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών της Θεσσαλονίκης έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. 


Ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιου Πιτσιλή.
    
"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό λιμάνι στον κόσμο που δουλεύει δύο βάρδιες. Δεν υπάρχει λιμάνι που να μην δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας και να ζητάμε την επαναφορά της τρίτης βάρδιας. Θα σταθούμε στο πλευρό των εξαγωγέων και των παραγωγών", είπε ο κ.Μπουτάρης.
    
Με την πρόταση του δημάρχου συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτηρίζοντας "εξωφρενική την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το 16ωρο που σημαίνει υποβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης", ενώ αντίθετα διαφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Δελής. 

Καλαφάτης: Ακατανόητη απόφαση


Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως, για το ίδιο θέμα, με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα (είναι βουλευτής Α Θεσσαλονίκης) έχει, ήδη, καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

«Η ακατανόητη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) εγείρει σοβαρά ζητήματα υπονόμευσης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές του. Καθυστερεί έτσι η αναβάθμιση του ρόλου του ως διαμετακομιστικού κόμβου της νοτιοανατολικής μεσογείου και ως εμπορικής πύλης των Βαλκανίων. Έτσι, είναι αβέβαιη η εξέλιξή του ως δυνατού γεωπολιτικού παίκτη των περιφερειακών λιμανιών που το ανταγωνίζονται σκληρά. Επιπρόσθετα, καθίσταται αμφίβολη η δημιουργία θέσεων εργασίας που έχει ανάγκη η πόλη και η Βόρεια Ελλάδα και η προσέλκυση επενδύσεων που χρειάζεται η οικονομία της χώρας», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.