Θέλετε να ξέρετε αν ο άνδρας, με τον οποίο σχετίζεστε, θα σας απατήσει; Μάθετε τι ύψος έχει! Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών έδειξε ότι οι κοντοί άνδρες έχουν τα πρωτεία στην απιστία.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 ανδρών από όλη τη χώρα και εξέτασε δύο παραμέτρους: το ύψος τους και την πολυγαμικότητά τους. 
Ως βραχύ ύψος θεωρήθηκε το 1.60-1.70 και ως μεγάλο ύψος το 1.80 και πάνω. Όπως διαπιστώθηκε:
Οι κοντοί άνδρες ήταν πολύ περισσότερο πολυγαμικοί, παρουσιάζοντας σχεδόν διπλάσια ποσοστά απιστίας από τους ψηλούς.
Οκτώ στους δέκα κοντούς άνδρες είχαν παράλληλες σχέσεις και μόνο ένας στους δέκα ψηλούς ήταν πολυγαμικός.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, σχολιάζει: «Η απιστία, το σεξ και η εξουσία είναι το καυτό τρίγωνο της αμαρτίας, όπου οι άνθρωποι μυστηριωδώς αναρωτιούνται για τα αυτονόητα της ζωής και των παθών της και ιδίως της γνωστής συνήθειάς τους να είναι φανατικοί της πίστης σε θεσμούς, όπου συνήθως εξασκούνται ως άπιστοι.
Ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως σε αυτό το «τρίγωνο των Βερμούδων» (απιστία-σεξ-εξουσία), κατοικούν μονίμως οι λιγότερο προικισμένοι άνδρες σε ύψος (πιο κοντοί), φέρνοντας παραδείγματα διάσημων ανδρών, οι οποίοι φημίζονται για την εκλεκτική συγγένειά τους με αυτά τα πάθη των ανθρώπων». 
Λένε πως, αν ο Ναπολέων ήταν πιο ψηλός, ίσως η ιστορία της Ευρώπης να ήταν διαφορετική. Από τότε η αλήθεια είναι πως, πλην του Ντε Γκωλ, οι Γάλλοι προτιμούν κοντούς προέδρους. Στο σινεμά, στην πολιτική, στην κοινωνία, πολλοί εραστές με φήμη Δον Ζουάν ήταν πάντα πιο κοντοί από τον μέσο όρο.
Το ερώτημα κατά πόσον το ύψος στον άνδρα επηρεάζει την ερωτική του ζωή γενικά και, πιο ειδικά, αν τον κάνει επιρρεπή στην απιστία, φαίνεται να απασχολεί και τις σύγχρονες κοινωνίες.
Σε μια κοινωνία ανταγωνιστική, οι λιγότερο ευνοημένοι άνδρες ανατομικά, πρέπει να γίνουν θελκτικοί με άλλα προσόντα, όπως είναι το μυαλό, το χρήμα, το χιούμορ ή η σκέψη.
«Πολλοί εμφανίσιμοι και ψηλοί άνδρες δε νιώθουν την ανάγκη να φλερτάρουν μια γυναίκα, έχοντας την αυτοπεποίθηση του «ωραίου και μοιραίου», κάτι που δημιουργεί απέχθεια στις γυναίκες, που θέλουν, επίσης, να μοιράζονται τα βλέμματα θαυμασμού. Είναι κλασική η εικόνα μιας πολύ ψηλής και ωραίας γυναίκας κι ενός κοντού άνδρα (Τομ Κρουζ – Νικόλ Κίντμαν) όπου τα φώτα λατρείας πέφτουν στη γυναίκα και όχι στον άνδρα», επισημαίνει ο Χρήστος Φλιάτουρας, χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Οι όχι και τόσο ψηλοί άνδρες πρέπει να αναδείξουν την ευφυΐα τους φλερτάροντας με χιούμορ και είναι γνωστή η ρήση πως ο οργασμός της γυναίκας ξεκινά από τα αυτιά. 
Οι κοντοί άνδρες θαυμάζουν το ύψος μόνο στο γυναικείο φύλο. Με μια ψηλή γυναίκα δίπλα τους νιώθουν πολύ ψηλότεροι από όλους τους άλλους άνδρες της υφηλίου. 
«Οι κοντοί άνδρες θα αντιστρέψουν το ανατομικό τους μειονέκτημα με κοινωνική επιβράβευση, πλούτο και πολιτική ισχύ κατά κανόνα, γιατί υπήρξαν και πολιτικοί μεγαθήρια που ήταν και πολύ ψηλοί (Λίνκολν).
Στο νόμο της επιθυμίας και της επιβίωσης, πάντως, ισχύει πως, ό,τι σου δίνει η φύση σαν μειονέκτημα, το διεκδικείς από την κοινωνία σαν πλεονέκτημα - ο νόμος της τριγωνικής επιθυμίας (θέλω αυτό που έχουν οι άλλοι και όχι αυτό που, ήδη, έχω). Στην σύγκριση κοντού-ψηλού είναι σίγουρο πως ένας πιο κοντός άνδρας θα διεκδικήσει περισσότερες γυναίκες απ’όσες του αναλογούν, για να αποδεικνύει στον καθρέφτη του πως είναι πιο γοητευτικός από έναν ανατομικά ψηλότερο άρρενα», εξηγεί ο κύριος Κωνσταντινίδης.
Ο νόμος του Δαρβίνου και του Καβάφη οι ηδονές
Η φύση έχει αποδείξει πως η επιβίωση και η αναπαραγωγή επιτυγχάνονται από τους πιο διεκδικητικούς και ανταγωνιστικούς αντιπάλους, γιατί σε όλα τα είδη ζωής το ύψος της ηδονής βρίσκεται στην προσπάθεια και όχι στο λιμάνι.
Οι προικισμένοι ψηλοί δεν θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του «Έβερεστ», ενώ οι κοντοί ανταγωνιστές τους θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια για μια θέση στον ήλιο του οργασμού και της αμοιβής, που ακολουθεί το έπαθλο, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
«Από την εποχή του Δον Κιχώτη, η Δουλτσινέα του άλλου είναι πάντα πιο όμορφη από τη δική μας. Έτσι και στη μάχη της σεξουαλικής ζήλειας των αρσενικών, οι βραχύτεροι θα ζηλεύουν αυτό που δεν έχουν και θα το αντικαθιστούν με κάτι που μπορούν να έχουν, κλέβοντας τις «Ωραίες Ελένες» από τα κάστρα των εφησυχασμένων ψηλών», λέει ο  γυναικολόγος Γιάννης Μουζάλας.
Και συνεχίζει: «Στην φύση, όταν ένα ζώο ψάχνει τροφή και αναπαραγωγή, αυξάνει τους ηδονικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο. Έτσι εξηγείται και η θυσία, που πολλές φορές προηγείται της τροφής και της σεξουαλικής πράξης στο ζωικό σύμπαν, όπου και οι ανθρωπίδες, όμως, κατοικούν.
Οι λιγότερο προικισμένοι (σε ύψος) εραστές στην ανθρώπινη ζωή, θα αγωνιστούν για να απολαύσουν τα ηδονικά «διόδια» στην διαδρομή για τον οργασμό, άρα θα προσπαθήσουν με τη λογική του αριθμού και της ποσότητας να υπερνικήσουν τα δεδομένα της ασφάλειας που δίνει, αδίκως βέβαια, το ανατομικό ύψος στο κυνήγι των οργασμών».
https://andrologia.gr/