Γνωστός για την ενασχόλησή του με πράγματα της πόλης (ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους "Εντάξει" του Στ. Καλαφάτη), ο Ιακώβ Αλγκάβα (Τζάκος για τους φίλους του), είχε ξαφνιάσει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις συνεχείς αναρτήσεις του στις οποίες μιλούσε για... δημαρχία. Φαίνεται πως κάτι είχε στο νου του!


Εδώ και δυο μήνες, οι αναρτήσεις του Αλγκάβα στους λογαριασμούς του στα σόσιαλ μίντια αφορούσαν την πόλη. Καθημερινά υπήρχε και μία φωτογραφία με "έξυπνες λύσεις" αστικών προβλημάτων που έχουν εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές πόλεις. Όπως, για παράδειγμα, τα μικρά πάρκινγκ δίτροχων σε φαρδιά πεζοδρόμια, τα σύγχρονα σκεπαστά παγκάκια, οι μικροί κήποι. Σε όλες, δε, τις αναρτήσεις, επέμενε πως... αυτές τις λύσεις θα εφαρμόσει, αν τον ψηφίσουν για δήμαρχο.

Κάποιοι, ειδικά πρώην συμμαθητές του στο κολέγιο της Τούμπας, πίστευαν πως "ο Τζάκος κάνει χαβαλέ". Έκπληκτοι, όμως, έμαθαν ότι, χθες, είχε συνάντηση όχι με έναν, αλλά με... τρεις υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης! Ο Αλγκάβα συναντήθηκε σε γνωστό καφέ της πόλης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο (πρώην στέλεχος της Πρωτοβουλίας) Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον -πάντα πρόθυμο για υποψήφιος δήμαρχος, όπως αυτοαποκαλείται- γιατρό Χάρη Αηδονόπουλο, που κι αυτός, ήδη, έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, όπως κι ο κ. Ψωμιάδης. Βέβαια, ο κ. Ζέρβας δεν έχει προβεί σε παρόμοια ανακοίνωση, αλλά οι συνεντεύξεις του και τα άρθρα του μας δίνουν το δικαίωμα να πούμε "τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια".

Η φωτογραφία αποδεικνύει του λόγου το αληθές! 

Τζάκο, αν θελήσεις γραφείο Τύπου, ξέρεις πού να απευθυνθείς. Ξέρεις, βέβαια, ότι είμαι ακριβός, αλλά ξέρω κι εγώ ότι... κεφάλαια θα βρεις!